arch/ive/ief (2000 - 2005)

Onkruit blokkeert bij Doorn Nederlandse mariniers op weg naar Irak
by PPP Wednesday July 23, 2003 at 07:03 AM

Om 6:00 vanochtend blokkeerden activisten van Onkruit een bus met Nederlandse mariniers die van Doorn, nabij Utrecht, onderweg is naar het vliegveld Eindhoven. Vandaar vertrekken de mariniers per vliegtuig naar Koeweit om begin augustus hun missie in Irak te starten. De actievoerders zijn na enkele minuten met grof geweld weggejaagd.

Oorspronkelijke persbericht van de actiegroep:

Onkruit blokkeert bij Doorn Nederlandse mariniers op weg naar Irak

Woensdag 23 juli 2003

Vanaf 6:00 vanochtend blokkeren activisten van Onkruit een bus met Nederlandse mariniers die van de Van Braam Houckgeestkazerne (Mariniersweg 7) in Doorn onderweg is naar het vliegveld Eindhoven. Vandaar vertrokken de mariniers per vliegtuig naar Koeweit om begin augustus hun missie in Irak te starten. Onkruit verzet zich tegen de Nederlandse deelname aan de bezettingsmacht in Irak, die onder het mom van ‘wederopbouw’ de bevolking onderdrukt en vermoordt en het land plundert. De actie wordt ondersteund door het landelijk Platform Tegen De Nieuwe Oorlog.

Ondanks het wereldwijd enorme verzet tegen de oorlog, waarvan steeds duidelijker blijkt dat deze op oneigenlijke gronden en leugens gevoerd is, en het aanhoudende verzet van de Irakese bevolking tegen de Amerkaans-Britse bezettingsmacht, loopt Nederland weer als schoothondje achter de imperialisten aan. Onkruit pleit ervoor dat de Irakezen zeggenschap over hun eigen leven krijgen en over de wederopbouw van hun eigen omgeving.

Al eerder werd onder de naam Onkruit actie gevoerd tegen de bezetting; in de nacht van 11 op 12 april werd bij Sevenum een trein met Amerikaanse pantservoertuigen effectief geblokkeerd. Om een einde te maken aan verdere moord en onderdrukking, roept Onkruit op om in verzet te komen tegen de staat en haar militair apparaat, welke ten grondslag liggen aan al het oorlogsgeweld.

No border! No nation! Stop the occupation!


Voor meer informatie bij de actie: 06-10328106
Zie ook de website: http://www.contrast.org/onkruit
E-mail: onkruit@puscii.nl