arch/ive/ief (2000 - 2005)


Affiche l'article sans les commentaires

Derde RAGeweekend eind september (Nederlands)
by RAGe (Alternatief Links Netwerk) Tuesday July 08, 2003 at 10:42 PM
rage.vlaanderen@mail.com

Eind september 2003 organiseert RAGe (Alternatief Links Netwerk) een derde weekend waar activisten elkaar kunnen ontmoeten en de gemeenschappelijke punten kunnen uitdiepen...

Eind september 2003 organiseert RAGe (Alternatief Links Netwerk) een derde weekend waar activisten elkaar kunnen ontmoeten en de gemeenschappelijke punten kunnen uitdiepen... In dit artikel eerst wat informatie over het open programma van het weekend en daaronder een korte voorstelling van RAGe.

Op het weekend zullen de onderwerpen waarschijnlijk zijn:
- De komende Bomspotting (25 oktober) in Bergen: Theorie en Praktijk!
- Ecologie: Directe actie: hoe en waarom. Bespreking van de ervaringen van de collectieven tegen G.G.O.'s, D'Hoppebos,...
- Integratie: Welke plaats bedeelt onze samenleving toe aan 'vreemdelingen'? Welke verschillende vormen van strijd kunnen zij voeren om gelijke rechten te bekomen? Hoe kunnen autochtonen hen steunen?
- Verdrukking van vrouwen en holebi's: de kwestie van gender in onze patriarchale samenleving.
- België, Brussel: lokatie van alle Europese toppen vanaf 2004... Hoe gaan we het andersglobalistisch vuur van Seattle, Goteborg, Genua, Evian,... ook hier in Brussel doen branden?
- Alternatieve/dissidente/geëngageerde/onafhankelijke media. Hoe, waarom, voor wie en door wie?
- Het netwerk RAGe: Wie? Wat? Waarvoor dient het? Hoe maken we het bekend? Een 'promotekst' ter discussie???

Dit programma is volledig 'open': Als je onderwerpen wilt toevoegen of als er nog personen zijn die willen aansluiten bij de voorbereiding van een thema, laat het dan weten! Er is nog tijd genoeg!

Aarzel niet om je emailadres door te sturen naar rage.vlaanderen@mail.com om op de hoogte te blijven over het weekend of om je in te schrijven... Wees er tijdig bij want het aantal plaatsen op de slaapplaats is nogal beperkt (+-50) Je kan perfect enkel een namiddag komen of 's avonds naar huis gaan...

<a href="rage.vlaanderen@mail.com">LINK
____________________________________________

WAT THE F*CK IS HET RAGe-NETWERK?

-RAGe: Réseau Alternatif de Gauche of in het Nederlands: Alternatief Links Netwerk (maar de franstalige naam ligt beter in de mond).

-Rage/ALN is een netwerk, geen partij, geen coördinatie van groepen, zelfs geen collectief.

-RAGe/ALN verenigt individuen, lid of niet van groepen, partijen, collectieven… met het oog op samen nadenken en gemeenschappelijke acties. Het Netwerk is een open en algemeen project, het heeft geen regelmatig of definitief doel (een gebeurtenis, een verkiezing, een willekeurige of vaste ambitie), maar komt tegemoet aan de nood aan samenwerking, het vinden van gemeenschappelijke punten en het concretiseren ervan.

-RAGe/ALN is opgericht rond positieve waarden die noodzakelijk zijn voor ‘een andere wereld’: vrijheid, gelijkheid, democratie, zelfbeheer, ecologie, multiculturaliteit, emancipatie en solidariteit….

-Dit netwerk heeft dus geen compleet, afgewerkt of exclusief politiek platform. Het is gebaseerd op een gemeenschappelijke oppositie tegen het kapitalisme, het autoritarisme, de bureaucratie, het dogmatisme, het racisme, het seksisme…

-RAGe/ALN is dus niet de zoveelste nieuwe organisatie of de zoveelste kleinlinkse afsplitsing. We proberen bruggen te slaan tussen verschillende milieus en groepen activisten. De voorwaarde is wel dat ze bereid zijn basisdemocratisch en anti-autoritair te werken, met respect voor de eigenheid van iedereen en in een open geest van mensen die eerder naar de waarheid zoeken dan die al beweren in pacht te hebben.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
voor meer info: mail gerust naar rage.vlaanderen@mail.com