arch/ive/ief (2000 - 2005)


Affiche l'article sans les commentaires

Emma Goldman's Verjaardag
by dolle hondenvriend Tuesday July 08, 2003 at 02:11 PM

Op 27 juni 1869 werd Emma Goldman geboren. Ter ere van Goldman's verjaardag hebben een aantal mensen drie documenten toegevoegd aan hun website, die refereren naar verjaardagen van Emma.

27 juni is Emma Goldman's verjaardag, een dag om te herinneren aan de sterke vrouwen en mannen met visie uit ons verleden, degenen die voor ons kwamen te eren, en ons opnieuw in te zetten voor het heden en de toekomst.
Op 27 juni 1919 bracht Goldman haar 50e verjaardag door achter gevangenismuren, waar ze een gevangenisstraf van twee jaar uit zat in Jefferson City, Missouri, vanwege haar overtuiging, samen met Alexander Berkman, vanwege samenzwering tegen de 'Selective Service Act' uit 1917 (vanwege het in het openbaar afwijzen van de militaire dienstplicht).
Ter ere van Goldman's verjaardag hebben we drie documenten
toegevoegd aan onze website op http://sunsite.berkeley.edu/Goldman/Features/birthday.htm , waarbij aandacht wordt besteed aan Goldman's verjaardag op 27 juni 1919 die ze in de gevangenis doorbracht vanwege het protesteren tegen de militaire dienstplicht tijdens de Eerste Wereldoorlog, evenals een beeld van een gedenkwaardig pamflet waarmee in 1939 haar 70e verjaardag
werd gevierd.

Jessica Moran
Assistant Editor
Emma Goldman Papers
UC Berkeley
http://sunsite.berkeley.edu/Goldman/index.html