arch/ive/ief (2000 - 2005)

Protestwake 26 juni 18h aan US ambassade
by mannekenpeacenotwar Thursday June 19, 2003 at 11:58 AM
mannekenpeacenotwar@yahoo.fr

Protestwake 26 juni 18h aan US-ambassade

Stop de bezetting!

Protestwake 26 juni 18u aan VS-ambassade

Een aantal organisaties van het anti-oorlogsplatform roept op om deel te nemen aan een protestwake voor de Amerikaanse ambassade in Brussel, donderdag 26 juni 2003 om 18u. Zij zijn niet te spreken over hoe een internationaal rechterlijk illegale oorlog zomaar verandert in een 'legale' bezetting, waarop bovendien geen einddatum is geplakt. De oorlogscoalitie krijgt met resolutie 1483 van de VN-Veiligheidsraad de nagenoeg volledige politieke en economische controle over Irak, terwijl voor de Verenigde Naties en de Irakese bevolking slechts een figurantenrol is weggelegd.

Dit is onaanvaardbaar. Zeker nu meer en meer berichten bevestigen dat deze oorlog helemaal niet is gevoerd omwille van de vermeende aanwezigheid van massavernietigingswapens. Nu krijgt de oorlogscoalitie met resolutie 1483 ook nog eens een 'beloning', omdat ze via het 'ontwikkelingsfond voor Irak' olie en andere grondstoffen controleren en er nog eens de oorlogsschade willen mee financieren.

De initiatiefnemers willen met hun protestwake de alarmbel luiden. Ze willen niet dat Irak een nieuw precedent betekent voor het compleet ontmantelen van het internationaal rechtssysteem en de principes van het VN-Handvest. De agressiepolitiek van de VS en Groot-Brittanniƫ moet veroordeeld worden. Aan de bezetting moet zo vlug mogelijk een einde komen. Het kan ook niet dat de Irakese bevolking moet opdraaien voor het herstel van de oorlogsschade en dat Amerikaanse en andere westerse bedrijven daar ook nog goed aan verdienen (de concrete eisen vindt u in bijlage).

Praktisch:

Wanneer: 26 juni 2003 vanaf 18u

Plaats: VS-ambassade, Regentlaan 27, te Brussel (metro Wetstraat)

Wie: de leden van het anti-oorlogsplatform en een delegatie van de internationale vredesconferentie die op 26 en 27/06 in Brussel plaatsvindt