arch/ive/ief (2000 - 2005)

Last minute! Bespaar 250 euro op je reis naar Vietnam...
by Antoine Hermant Wednesday May 28, 2003 at 01:01 AM
iybvietnam@hotmail.com 0486/736.490

Vietnam, last minute, vrijwilligerswerk, Ho Chi Minh stad, Cu Chi tunnels, Mekong delta

Zin om naar Vietnam te gaan deze zomer? Profiteer ervan : als je inschrijft voor 31 mei, krijg je een korting van 250€!

Al wie deze week nog inschrijft voor de reis met de “Internationale Jongerenbrigade voor Vietnam” – van 12 juli tot 2 augustus – geniet van een korting van 250 euro. Je betaalt dan 1.250 euro in plaats van 1.500 euro. Het voorschot moet dan wel betaald worden voor 31 mei.

Wat de ziekte SARS betreft: er is vandaag geen enkel geval meer in Vietnam. Het land kreeg trouwens felicitaties van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de inspanningen die het leverde om de ziekte onder controle te krijgen. De reis kan dus doorgaan en er zijn geen redenen om zich ongerust te maken.

• Vertrek voorzien in Brussel op 12 juli. Aankomst ’s anderendaags in Ho Chi Minh stad.

• Om de oorlog tegen Vietnam beter te begrijpen, is een bezoek voorzien aan het museum van oorlogsmisdaden (het gebruik van chemische wapens en massavernietigingswapens en de gevolgen daarvan) en aan de Chu Chi tunnels van het Vietnamees verzet.

• Er is vrijwilligerswerk voorzien gedurende 11 dagen, in de provincie Tay Ninh. Voornamelijk in het opvangcentrum voor slachtoffertjes van Agent Orange. Zo kan men beter zien wat de gevolgen zijn van de oorlog, ook op lange termijn. Er is ook een ontmoeting voorzien met een paar verzetsmensen.

• Toeristische bezoeken aan de tempel van Cao Dai (belangrijkste godsdienst in de provincie Tay Ninh) en de Ba Den berg (waar het hoofdkwartier van de troepen van het zuiden gevestigd was tijdens de oorlog). Culturele uitwisselingen met de plaatselijke jongeren.

• Na het verblijf in Tay Ninh gaat de reis naar de Mekong delta en terug naar de omgeving van Ho Chi Minh stad. Daar vervoegen we de jongeren die campagne voeren voor vrijwilligerswerk en werken we in een opvangcentrum voor weeskinderen. Ook hier culturele uitwisseling met jonge Vietnamezen, onder andere met studenten van de Open University van Ho Chi Minh stad.

• Terugkeer voorzien op 2 augustus.

• Na inschrijving krijg je een lijst met weetjes en praktische tips voor je bagage en aanwijzingen voor de nodige inentingen.

Info: Antoine Hermant, 0486/736.490, iybvietnam@hotmail.com of http://iybvietnam.free.fr