arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ter Zake: "Waarom staan er zo weinig arbeiders op de kiezerslijsten?
by Animation Factory Friday May 16, 2003 at 04:17 PM

Studiogesprek op Canvas.

Gisteren Ter Zake. Studiogesprek met Karel De Gucht en Steve Stevaert. Warempel de volgende vraag horen stellen:" Waarom staan er op de kieslijsten zo weing arbeiders en waarom komt SP.a er wel erg slecht uit met 1%. Kan Steve daar even op antwoorden?" Natuurlijk kan hij dat:"Ik ben cafébaas geweest. Dat is heel hard werken. Ik ben nu de voorzitter en het is waar dat er meer arbeiders op onze lijst zouden moeten staan, daarom zijn wij van boven begonnen".
Als je toen nog niet plat lag van 't lachen kon er nog het volgende door je hoofd schieten: " Ah, geen arbeiders op de lijsten, en de lijst Maria dan? Alleen maar arbeiders vind je daar. Zo worden de kiezers ge(des)ïnformeerd. Waarom werd er niet gewoon gevraagd om welke reden dat arbeiders hun eigen Maria-lijst maken om voor volksbelangen op te komen en waarom ze daarvoor niet meer rekenen op de SP.a?
Als de uitspraak niet zo vulgair was zou ik vragen:" Waarom hebben veel journalisten hun ogen op hun gat staan?" (Prijsvraag: Wat zou Steve antwoorden? Prijs: Iets.)