arch/ive/ief (2000 - 2005)

De "bazen" van België.
by Guido Thursday May 15, 2003 at 08:05 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

De echte bazen in België, die niet zullen verdwijnen met de verkiezingen.

Conferencie lunch : Emmanuel van Innis - Lid van het uitvoerend Comité van de Groep Suez

De donderdag 15 mei 2003 om 12u15'

"De avontuurlijke geschiedenis van
SN Brussels Airlines"
Een Belg aan de top van een Franse groep ? Als we het over Suez hebben kan deze toestand makkelijk worden verklaard. De groep heeft immers een “dubbele zetel”, in Parijs en in Brussel en behield een bestuur dat in grote mate openstaat voor onze cultuur. Emmanuel van Innis evolueert dus tussen deze twee hoofdsteden ? Ongetwijfeld een beslissende stap voor deze 55-jarige bedrijfsleider die een vlekkeloos parcours aflegde in de directie van tal van bedrijven. Een parcours dat trouwens ook bijna rechtlijnig verliep. En dit alles met een relatieve discretie – toch in de ogen van het grote publiek – tot hij op de resten van het gesneuvelde Sabena een nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij oprichtte. Emmanuel van Innis speelt er de beslissende rol van organisator en specialist in financiële aspecten, aan de zijde van Graaf Maurice Lippens en Burggraaf Etienne Davignon.
In het begin zet hij de eerste voorzichtige stappen naar deze loopbaan met een doctoraat in de rechten, in 1970 behaald aan de K.U. Leuven. Zeventien jaar later komt hier een diploma van “General Management Program” bij, dat hij in Fontaineblau behaalde. Maar het is in de groep Tractebel dat hij aan zijn echte loopbaan kan beginnen en hij in de loop der jaren een zeer stevige reputatie kan uitbouwen.
Vanaf 1971 komt Emmanuel van Innis, met zijn diploma op zak, terecht bij Intercom. Daar zal hij verschillende fases doorlopen om uiteindelijk de hoogste posten te bekleden. Hij zal steeds ingewikkelde technische aspecten integreren met een goede kennis van human resources. Met alles krijgt hij er te maken: organisatie, punctuele opdrachten in de filialen, leiding over aankopen en informatisering, budgettair beheer, In 1992 wordt Electrabel opgericht. Emmanuel van Innis wordt er binnengehaald als specialist in administratie en financiën. Later krijgt hij toegang tot de algemene directie van het bedrijf, nog later tot dat van Tractebel, en uiteindelijk komt hij terecht in het uitvoerend Comité van de groep Suez. Met steeds dezelfde rode draad die zijn hele carrière : teamgeest.



Deze activiteit is voorzien voor : Leden
De prijs van deze activiteit bedraagt : 33.00 € per persoon
------------------------------------------------------------

Diplomatieke lunch : De Ambassadeur van Congo

De dinsdag 20 mei 2003 om 12u30'

Tijdens deze lunch zal een ambassadeur op post in Belgïe een tafel van 15 tot 20 leden voorzitten.
Deze maand hebben we het genoegen Z.E. Dhr. Mutamba Tshampanga, nieuwe Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van Democratische Republiek van Kongo te verwelkomen.
Wacht niet met inschrijvingen. Er is slechts plaats voor 20 personen.

Deze activiteit is voorzien voor : Leden
De prijs van deze activiteit bedraagt : 33.00 € per persoon
------------------------------------------------------------

Bovenstaande komt uit de agenda van Cercle Lorraine/de Club van Lotharingen.


Enkele leden van het ere-comité:

BurggraafEtienne Davignon
Vice-VoorzitterGenerale Maatschappij van België

BaronPaul De Keersmaeker
VoorzitterInterbrew

GraafJean-Pierre de Launoit
VoorzitterAxa-Royale Belge

Dhr.Ric De Nolf
VoorzitterRoularta Media Group et VTM

GraafMaurice Lippens
VoorzitterFortis

Dhr.Jean Gandois
Voorzitter toezichtsraad Suez

BaronAlbert Frère
VoorzitterGroep Brussel Lambert

Dhr.Roland Vaxelaire
Afgevaardigd bestuurderDe Persgroep


Deze mensen bepalen uw en mijn leven, niet hun lakeien, die zichzelf wel eens politici durven noemen.

Leuk toch, een Belgische kapitalist te zijn.


>>>"Om ons te vermaken nodigen we eerst iemand uit die directeur is van een vliegtuigmaatschappij die voor ons allerlei lekkers uit Afrika, Kongo haalt.

En dan nodigen we de Kongolse ambassadeur in België uit om nog maar eens te zeggen dat er teveel Kongolese vluchtelingen naar België komen.

Wat kan het ons schelen dat er een boek geschreven is over het falliete Sabena of dat een zekere Dyab voor opschudding zorgt.

Het leidt de aandacht weg van ons, wie we zijn, waar we mee bezig zijn.

Verkiezingen? Is goed, zo denken de mensen dat er iets zal veranderen. Wij blijven in onze positie tot iemand ons buiten concurreert. En daar heeft geen enkele eerste minister iets aan te zeggen. Wij zeggen hem wel wat te doen."

Al éénmaal ging iemand gaan protesteren tegen deze "club":

"Woensdag 22 april 1998 in de late namiddag. Het hele land staat op stelten. In de bossen van Ciney volgt een radioverslaggever de klopjacht op staatsvijand nummer één, Marc Dutroux. Op hetzelfde moment vindt de officiële oprichtingsceremonie plaats van de Cercle de Lorraine, in het kasteel Fond'Roy, het nieuwe trefcentrum van de Belgische financiële elite.
Op één kilometer daarvandaan staan een waterkanon en vier overvalwagens en overal rijkswachtcombi's. Rijkswachters communiqueren voortdurend met hun hoofdkwartier en met de interventieteams. Is Dutroux misschien al tot in Brussel geraakt? Heeft hij zich hier ergens verstopt? De oprit naar het kasteel is afgesloten, politieagenten houden er de wacht, mét een hond. Aan de overkant van de straat een wagen met enkele BOB'ers...
Alles wordt plots duidelijk. Voor het kasteel staat de man die volgens de rijkswacht en de machthebbers in dit land veel gevaarlijker is dan Dutroux: Roberto D'Orazio"
http://www.pvda.be/solidair/n1898/lorraine.htm

Misschien een "doelwit" voor acties allerhande, deze club?