arch/ive/ief (2000 - 2005)

open brief aan de democratische kandidaten van 18 mei
by theo mewis Monday May 12, 2003 at 02:39 PM
theomewis@skynet.be 011/24.25.80

De werkgroep economische democratie schreef een open brief aan de democratische kandidaten voor 18 mei. Stuur maar door naar kandidaten uit uw buurt.

Geachte mevrouw,
Geachte heer,

Economische democratie!

Attac is een wereldwijde sociale beweging die zich inzet voor een democratische mondialisering van onderuit. Vanuit die invalshoek is het duidelijk dat ook het reilen en zeilen van de Belgische politiek op de voet wordt gevolgd. Verkiezingen zijn daarbij een belangrijk moment waarop een balans kan worden opgemaakt en waarop de partijen kennis kunnen nemen van het eisenplatform van de bewegingen. Attac-Vlaanderen wil geenszins optreden als rechtstreeks deelnemer van deze verkiezingen, die overigens slechts als een momentopname in een permanent politiek proces van actie en dialoog worden gezien. Democratie is méér dan verkiezingen alleen.

Sinds juni vorig jaar is binnen ATTAC een werkgroep actief onder de naam "economische democratie". Die werkgroep heeft zich gebogen over een alternatief voor de eindeloze stroom afdankingen en sluitingen die de wereld overspoelt. Via praatavonden, deelname aan acties en twee hoorzittingen in het parlement hebben wij bijgedragen tot een wetsvoorstel dat onafhankelijk Kamerlid Vincent Decroly heeft ingediend. Zie:
http://www.vincentdecroly.be/page/actu/p_news.html


U vindt de tekst ook onderaan dit document. Het wetsvoorstel is spijtig genoeg nog niet vertaald door de diensten van de Kamer, maar wij verwachten dit eerstdaags.

Wij zijn zo vrij u dit voorstel aan te bieden als kandidaat voor de parlementsverkiezingen van 18 mei, met de eenvoudige vraag of u bereid bent de komende legislatuur dit voorstel opnieuw in te dienen of te steunen. Zoniet, kan u ons laten weten waarom niet. Indien u het voorstel opnieuw wil indienen, eventueel met amendementen, kan u steeds contact met ons opnemen.

Op 10 mei 2003 neemt de werkgroep deel aan het Belgisch Sociaal Forum te Brussel. Mogen wij U vragen onderstaand antwoordformulier voor 10 mei door te sturen zodat wij de kiezers aldaar kunnen informeren over het standpunt van u en/of uw partij.

Wij danken u bij voorbaat en hopen op een antwoord.

voor de werkgroep economische democratie,

Herman Luyckx Stephen Bouquin Theo Mewis


TERUGSTUREN NAAR :

Herman Luyckx
Acacialaan 11
2110 WIJNEGEM
herman.luyckx@pandora.be

NAAM:
ADRES:
EMAIL:
TEL:
PARTIJLIJST:

O Nee, ik ben niet bereid om, indien verkozen, het wetsvoorstel Decroly - economische democratie opnieuw in te dienen.
Reden:
.
.
.

O Ja, ik ben bereid om, indien verkozen, het wetsvoorstel Decroly -economische democratie opnieuw in te dienen.

O Ja, ik ben bereid om, indien verkozen het wetsvoorstel Decroly - economische democratie opnieuw in te dienen indien rekening wordt gehouden met volgende opmerkingen / amendementen / aanvullingen,...
....
....
....
....
....
O Ik ben bereid de werkgroep bij te staan in de verdere uitwerking van alternatieven voor sluitingen en afdankingen.

**********************************************************