arch/ive/ief (2000 - 2005)

Kif Kif, de interculturele site van Vlaanderen
by Kif Kif Saturday May 03, 2003 at 06:38 PM
info@kifkif.be

“Kif Kif – de interculturele site van Vlaanderen” vernieuwt!

“Kif Kif – de interculturele site van Vlaanderen” zit in een nieuw kleedje en werkt vanaf nu volgens een volledig nieuw concept. Hiermee willen we een antwoord bieden op een grote leemte in het Vlaamse medialandschap. “Kif Kif – de interculturele site van Vlaanderen” heeft de ambitie om een referentiepunt over multiculturalisme en de etnisch-culturele minderheden in Vlaanderen te worden.

De vernieuwing van de site kadert in de nieuwe werking van Kif Kif. Naast de site brengen we ook een tijdschrift uit en organiseren we lezingen, debatten en allerhande andere activiteiten.

“Kif Kif – de interculturele site van Vlaanderen” wil een kanaal zijn waarlangs de bezoekers kwalitatieve informatie verwerven, zich een duidelijke opinie vormen, uiting geven aan die opinie en hierdoor met geestesgenoten in contact komen. Het informatieve gedeelte heeft als doel de maatschappelijke participatie en emancipatie van de etnisch-culturele minderheden op elk terrein te bevorderen en te promoten. Via het informatieaanbod willen we de bezoekers ‘wapenen’ om op een kritische en zelfbewuste wijze aan het maatschappelijke debat deel te nemen.

Kif Kif werkt vanuit een duidelijke en expliciete ideologie waarin kernwoorden als progressief, pluralistisch, links, solidair, antiracistisch en democratisch centraal staan. In het algemeen wekt iedere vorm van sociale onrechtvaardigheid onze ergernis op, en komt die in aanmerking voor ons protest.


Kif Kif concentreert dan ook haar inspanningen eerst en vooral op de website en de activiteiten. Het spreekt evenwel vanzelf dat we - als linkse, kritische en zelfbewuste burgers - niet zullen aarzelen om ook militante acties te ondernemen als de situatie dit vereist. We bepalen zelf waar, wanneer, waarom en onder welke vorm we dergelijke acties ondernemen. We zullen het niet langer dulden dat de rechten van de allochtone gemeenschap geschonden worden!

De website zal de centrale schakel vormen, maar deze doelstellingen willen we ook via debatten, lezingen, vormingen, enz. bereiken.