arch/ive/ief (2000 - 2005)

ARGENTINA: overzicht sept'02 - april'03!
by entropista Tuesday April 29, 2003 at 04:22 AM
entropista@raaf.be

ARGENTINA, even in de kijker, daarna weer de beerput in? Nee dus, vanaf nu is er een OVERZICHT VAN DE GEBEURTENISSEN VAN HET LAATSTE HALF JAAR! Zodat jij tenminste weet hebt van het verzet, gruwelijke repressie en staatsterreur. Omdat jij je mond niet zal houden. BE INFORMED!

Zondag nog waren het verkiezingen. Even stond Argentinië weer in de kijker. Het dagelijkse leven houdt de argentijnen nochtans harder bezig: nieuwe sociale banden, samenwerking, om het hoofd boven water te houden, om de kinderen doorvoed te zien, om het leven terug in eigen handen te nemen. Dit enerzijds. Anderzijds: repressie tegen zij die zich het meest autonoom opstellen. Repressie: ad random, gericht, juridisch, politieel, militair, parapolitieel, legaal, illegaal, … Je kunt het zo gek wel bedenken. De politici staan met hun mond vol tanden tegen een volk dat zich niet veel meer laat wijsmaken. Het enige waarmee de gevallen macht hun stempel op het land kan drukken, is repressie (van zij die écht iets veranderen). Het enige overblijvende kiezerspubliek: de hoogste klasse. Het enige dat hen nog ontbrak (nadat hún geld aan de crisis mocht ontsnappen): repressie van de rebelse massa. Kortom: repressie is dé inzet van de verkiezingen.

Vandaar dus deze UPDATE van de teksten over Argentinië + fotoreportages selectie ((i)). Zie hier voor een overzicht van de gebeurtenissen van het laatste half jaar.

PS: de ‘oudere’ teksten zijn niet minder actueel en een goeie achtergrond voor het volle begrip van de geschiedenis der kommer, kwel … en verzet. klik hier en surf voort