arch/ive/ief (2000 - 2005)

Privé-bewaking voor Irak?
by Guido Sunday April 13, 2003 at 05:30 PM

DynCorp gaf meer dan 100.000 pond aan de Republikeinse partij voor de verkiezingen. Nu hebben ze een contract op zak voor politie-taken in Irak. Dyncorp kwam onlangs nog in opspraak omdat sommige medewerkers in Bosnië vrouwen kochten en verkochten, één zou zelfs verkracht geweest zijn terwijl er een video-opname van gemaakt werd.

DynCorp gaf meer dan 100.000 pond aan de Republikeinse partij voor de verkiezingen. Nu hebben ze een contract op zak voor politie-taken in Irak.

Dyncorp kwam onlangs nog in opspraak omdat sommige medewerkers in Bosnië vrouwen kochten en verkochten, één zou zelfs verkracht geweest zijn terwijl er een video-opname van gemaakt werd. Eén van de verkochte meisjes was 12 jaar.

Dyncorp werd ook veroordeeld( door een Britse arbeidsbank) tot het betalen van een boete 100.000 pond omdat ze een V.N. politie-officier ontsloegen omdat die het prostitutieverhaal openbaar had gemaakt.

Een Observer-journalist die iemand vd firma contacteerde om zich te laten recruteren, kreeg te horen dat :

-Dyncorp hoopt om binnen twee tot vier weken mensen te hebben in Irak. -de journalist kreeg een contract van tussen drie maand en een jaar.

-Arabisch spreken is niet nodig.

-een VS-burger zijn die politie-agent geweest was. Toen de journalist zei dat hij enkele jaren in Texas agent geweest was, kreeg hij te horen: "ideaal".

- Dyncorp's advert, posted on a US website and headed 'Iraq mission', stated that it was acting on behalf of the US Department of State's Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs. It was seeking 'individuals with appropriate experience and expertise to participate in an international effort to re-establish police, justice and prison functions in post-conflict Iraq'. The company is looking for active duty or recently retired policemen and prison guards and 'experienced judicial experts'.

Dyncorp werd ook zwaar bekritiseerd voor het gebruik van pesticiden in Plan Columbia. Dit om coca-plantages te vernietigen.

Een groep van Ecuadoriaanse boeren hebben een klacht neergelegd tegen de firma, ze beschuldigen Dyncorp ervan gezonde planten vernield te hebben, ziektes te hebben veroorzaakt en het sterven van kinderen, als gevolg van gebruik van die pesticiden. Bron:Observer

Er bestaat een anti-Dyncorp-website>>>Dyncorp sucks

Een ander artikel over "politie" in Irak.

Zin om te solliciteren voor een job van flik in Irak? Het kan !!

Dyncorp