arch/ive/ief (2000 - 2005)

brief van Iraq peace Team vanuit Bagdad.
by Dirk Adriaensens Saturday March 22, 2003 at 11:45 PM
sos.irak@skynet.be

Ook het Iraq Peace Team van Voices in the Wilderness is in Irak gebleven. Moedige mensen, die ik nog heb ontmoet in januari in Bagdad. Al jaren ijvert deze groep voor het opheffen van de sancties tegen Irak. SOS Irak heeft de beste contacten met deze groep schitterende mensen. Ik vertaal hun brief met hun pleidooi voor solidariteit, en hun oproep om een einde te maken aan deze waanzin. Ook een dringende oproep aan LSP,SAP & co: willen jullie aub ophouden met de vredesbeweging te verdelen door StopUSA (en dus ook SOS Irak) steeds weer in een verkeerd daglicht te stellen. Het zit me echt tot hiƩr. En mij niet alleen. Stop ermee, jongens !!

Beste vriend,

Ik werk in de Chicago afdeling van "Voices in the wilderness" en las je boodschap van enkele dagen geleden. Erg bedankt dat je het doorgestuurd hebt, en om mee te helpen woorden van vrienden in Irak te verspreiden.

We zijn erg teneergeslagen onder de last en de pijn te weten dat Irak opnieuw onder beangstigend vuur ligt. Het is heel erg hartverscheurend te weten dat mensen die zo lang door oorlog en economische wurging werden vernietigd, dit opnieuw moeten meemaken. Tegelijkertijd krijg ik een riem onder het hart door de ongelooflijke sterkte die zovele Iraki's tonen aan de leden van ons vredesteam in Bagdad. Ik ontving juist een verslag van een lid van de Christelijke vredesteams, die tesamen aanwezig zijn met ons team. Het was ongelooflijk voor mij:

NIEUWS VAN IRAK, 20 maart, 16 u (24 u lokale tijd in Bagdad)

Lisa Martens vertelt dat de laatste aanval erg beangstigend was, het was dichterbij, en ze voelden dat het gebouw trilde. Het duurde 30-40 minuten. Ze zochten "beschutting" op het gelijkvloers van Al-Dar dat zijn vensters heeft afgedekt en dat over voorraden voedsel en water beschikt. Ze zijn Ok en ze maken het goed. Geen nieuws van het ander team dat in een tent zit bij de Al Wathba waterzuiveringsinstallatie.

Ze zei dat de Iraakse mensen ontzettend sterk zijn. Ze zijn rustig en bij elkaar en ze moedigen elkaar en ons team aan. Een 15 jarige jongen zei vandaag tegen haar: "Ik zou willen dat je naar huis gaat. Ik ben dit gewoon, jij niet."

Het team voelt zich aangemoedigd door alle vredesacties over de hele wereld. Ze vragen om aan IEDEREEN die je tegenkomt op waakstondes en betogingen te zeggen, "DE IRAKI'S DANKEN U VANUIT DE GROND VAN HUN HART."

Je kan meer berichten vinden op http://www.iraqpeaceteam.org en op http://www.electronicIraq.net

We willen verder gaan met geweldloos verzet tegen de gekheid van onze regering die het leven van Iraki's vernietigt, evenals de broze vrede waar de wereld zo naar verlangt.

Veel geluk met je inspanningen van verzet!

Vrede met jou,

Stephanie Schaudel.