arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie ALARM ! De barbaren vallen aan
by Peter Mertens Thursday March 20, 2003 at 06:17 AM
p.ter@skynet.be

De barbaren vallen aan. Zonet, vannacht. Met de enige echte massavernietigingswapens bestoken ze onze broers, onze zussen.

Actie ALARM ! De barbaren vallen aan

Beelden uit Irak gisteren, woensdag. Jongens en meisjes zoals jij en ik. Vaders en moeders, broers en zussen zoals de onzen. Zoals de onzen ? De onzen ! Onze broers, onze zussen in Irak.
De barbaren vallen aan. Zonet, vannacht. Met de enige echte massavernietigingswapens bestoken ze onze broers, onze zussen.
De barbaren vallen aan. Zonet, zonder wet, zonder recht, zonder menselijkheid. Op moordtocht tegen het verzet. Op plundertocht voor de olie die hen niet toebehoort.
De barbaren vallen aan. Zonet, met materiaal dat door de Antwerpse haven werd verscheept. Zelfs vannacht nog kwam nieuw oorlogsmateriaal toe in het Antwerpse Vrasenedok ! Om morgen onze broers en zussen te vernietigen.

Zet de barbaren uit ons land: geen Amerikaanse militairen in de haven, noch in de Westakkers, noch in Zutendaal, noch in Kleine Brogel, noch in Bergen (SHAPE) noch in Brussel (NAVO). Zet ze uit ons land, de vernietigers van de mensheid, de wapendragers van de oliebaronnen.
Stop de barbaren, en al wie hun helpt. De paarsgroene regering laat de oorlogstroepen verder door ons land trekken. VLD, SP.a en Agalev: bloed aan de handen. Die misdaad valt niet goed te praten.

Stop de barbaren. Dat kan alleen jij. Want jij hebt een mond, jij hebt armen en jij hebt een hoofd.
- een mond: om niet goed te praten wat niet goed te praten valt, om aan te klagen wat niet normaal is. Gebruik je mond: bel je vrienden op voor de actie in je regio, spreek op je werk, in je leslokaal over de actie. Geef alle practische informatie door: de afspraakplaatsen van de dag, de telefoonnummers van de actieverantwoordelijken in je regio, de hulpnummers van de Legal Team (0476/947.258)
- handen: om de daad bij het woord te voegen. Geen belovers, maar doeners. Gebruik je handen: verdeel vanaf 's morgens het pamflet Alarm op je werk, in je school. Druk op de alarmbel. Organiseer een pikket, een sit-in, een petitie. Start een STOP USA comité op je school, in je faculteit, op je werk. Nodig alle activisten uit voor het anti-oorlogscafé 's avonds in je regio.
- een hoofd: om na te denken. Gebruik je hoofd: zoek informatie op, organiseer de discussie, verzamel de beste argumenten, organiseer een debat- of informatieavond met anti-oorlogssprekers of getuigen uit Irak (zoals de vredeslopers die net terug zijn)

Samen zijn we met miljoenen om de barbaren te stoppen.
Voor onze broers en zusters in Irak,

P'ter, voorzitter Jongerenbeweging van de PVDA
http://www.chengetheworld.be