arch/ive/ief (2000 - 2005)

Kindervredesloop op 8 mei
by Dieter Truyen Monday March 17, 2003 at 10:01 AM
info@firegym.be 0486/307863 A Hainautstraat 48c, 1090 Jette

De deelnemers aan de Internationale vredesloop in Bagdad (februari) roepen lagere scholen op om in hun stad of gemeente een kindervredesloop te organiseren. Kinderen lopen voor kinderen onder het motto: "geen geld voor oorlog in Irak of elders, meer geld voor onderwijs en het welzijn van het kind".

De meer dan 1000 tekeningen die we in de Belgische scholen ophaalden werden tijdens onze reis aan de Irakese kinderen gegeven. We kwamen terug met 1000 tekeningen. Bij elke tekening hoort een gezicht, een glimlach van een kind, van een jongen of meisje. Een kind dat weet dat honderdduizenden soldaten voor de deur staan, maar dat zich de gruwel die hen te wachten staan niet kan voorstellen. We kunnen deze gruwel niet meer tegenhouden, maar laten we hem goed tot ons doordringen zodat we met nog meer vastberadenheid er ons tegen kunnen verzetten. Want het moet stoppen! We willen een andere wereld. Eentje waar geld niet voor oorlog wordt aangewend maar wel voor onderwijs en het welzijn van het kind. We willen ons engageren om in ten minste 10 Belgische steden een kindervredesloop te organiseren.

Op 8 mei, de dag die in 1945 het einde van WO II inluidde, gaan kinderen lopen voor kinderen. Laten we de kinderen leren dat er voor vrede zal moeten gestreden worden. We vragen aan de kinderen om hun naam in te vullen op een kinderpetitie als ondersteuning van de slogan: "Geen geld voor oorlog in Irak of elders, meer geld voor onderwijs en het welzijn van het kind".

Deze kindervredesloop is een initiatief van de deelnemers aan de Vredesloop in Irak en van het sportcentrum Fire Gym (Brussel). School Zonder Racisme heeft zich bij deze kampanje aangesloten.

Voor al je vragen en voor praktische informatie over de ‘Hoe ik een vredesloop organsieer' kan je altijd terecht op de site: http://www.peacerace.be of info@firegym.be of info@schoolzonderracisme.be