arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL over de corruptie in Antwerpen
by posted by jessie Thursday March 13, 2003 at 06:44 PM
jessie@indymedia.org

AEL IS GESCANDALISEERD DOOR CORRUPTIE IN ANTWERPEN EN EIST ONTSLAG BURGEMEESTER, EEN NEUTRALE REGERINGSCOMMISSARIS MOET DE TAKEN VAN DE BURGEMEESTER OVERNEMEN TOT DE VOLGENDE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

AEL heeft reeds lang ervaring met de corruptie en misbruik van macht door de Antwerpse coalitie, beginnend met het ontnemen van het recht tot betogen in april 2002 tot de doofpotoperatie van racisme na de moord op mohamed Achrak en het aanwakkeren van rellen door Vlaams Blok infiltranten binnen het politiekorps en de heksenjacht tegen AEL militanten en leden met alle intimidatietechnieken die erbij horen.
Naast dit misbruik van macht en politieke corruptie verrast het ons niet dat er financiële corruptie is op het stadhuis. Antwerpen is politiek en economisch ziek en de corrupte coalitie van agalev,Spa, CD&V en VLD moet in quarantaine geplaatst worden en mag niet meer besturen. Nog minder het facistisch en racistische Blok dat even corrupt is en zeker meer corrupt zal zijn eens ze aan de macht komen. Ontslag van het voltallige college is niet voldoende, ook Burgemeester Detiége moet ontslag nemen. Een regeringscommissaris moet benoemd om de taken van de burgemeester over te nemen tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Hij of zij moet zorgen dat de geloofwaardigheid van het stadsbestuur bij de bevolking hersteld wordt en de belangen van de burgers gewaarborgd worden zonder enige besmetting van de corruptie die de politieke partijen teistert van Agalev tot het Blok. AEL roept ook de burgers op om massaal op RESIST te stemmen als het enige geloofwaardig, democratisch en integer alternatief in onze stad, de corrupte partijen die de oorlog rechtstreeks of onrechtstreeks steunen en racisme aanwakkeren massaal te straffen.