arch/ive/ief (2000 - 2005)

Antifa demo tegen neo nazi kazerne
by AFA Nederland Tuesday March 11, 2003 at 07:44 PM
info@afanederland.org

AFA is een campagne gestart tegen de neo nazi kazerne in Eindhoven. In deze kazerne werkt de fascistische 'nationale beweging' aan haar opbouw.

Zaterdag 22 maart demonstratie

Stop Racisme
Stop Moslimhaat
Stop de neo nazi kazerne!

14.00 uur Grote markt Eindhoven, Nederland


GEEN BESCHUTTING VOOR EXTREEMRECHTS:
STOP DE NEO-NAZI KAZERNE!


DEMONSTREER MEE!


In december 2000 kraakt een aantal rechts-extremisten de voormalige Constant Rebecque kazerne aan de Achtseweg Zuid in Eindhoven. Sindsdien groeit het aantal extreemrechtse incidenten in Eindhoven en omgeving.
In de afgelopen jaren hebben de neo-nazi's op het terrein een plek weten te creëren die aantrekkingskracht heeft op rechts-extremisten uit binnen- en buitenland. Er worden regelmatig skinheadconcerten en extreemrechtse politieke bijeenkomsten georganiseerd.
Zo proberen de neo-nazi's via jeugdsubculturen aanwas te winnen voor de zogenaamde Nationale Beweging, die voornamelijk aangestuurd wordt door lieden afkomstig uit de verboden extreemrechtse partij CP '86. Deze Nationale Beweging ziet het creëren van nog meer "nationalistische vrijplaatsen", zoals zij de Kazerne zelf eufemistisch noemen, als een belangrijke stap in de opbouw van hun extreemrechtse structuren.

GEEF FASCISME GEEN KANS!

Anti Fascistische Aktie (AFA) is een campagne gestart om de kazerne te sluiten. De gemeente Eindhoven is, samen met Defensie, mede-eigenaar van het gekraakte terrein. AFA heeft in een open brief aan de gemeente geëist dat zij er als eigenaar voor moet zorgen dat de 'Nationalistische Vrijplaats' ontruimd wordt.

RACISTISCH GEWELD
EN HET OPBOUWEN VAN EEN FASCISTISCHE BEWEGING MOGEN NIET GETOLEREERD WORDEN!

De gemeente Eindhoven ontkent tot op heden eigenaar van het terrein te zijn en besluit daarom niets te doen…
Wij zijn deze situatie zat en eisen van de gemeente onmiddellijke stappen tegen de aanwezigheid en activiteiten van de neo-nazi's.

LAAT JE STEM HOREN!

ZATERDAG 22 MAART 2003
14:00 UUR
GROTE MARKT, EINDHOVEN, NEDERLAND
(2 minuten lopen vanaf het station)

'