arch/ive/ief (2000 - 2005)

Inspirerend jongerenverzet in India
by P.I. Hublou Sunday March 09, 2003 at 12:07 PM
nur@pandora.be

14.900kb (14.9MB)goed voor net geen 4 minuten (3'54") gecompileerde en gecompresserde film. BBC reportage over straatkinderen en hun strijd.

video: AVI at 14.5 mebibytes

BBC reportage (fragment) over jongeren in India die bijna zonder infrastructuur muurkranten maken en verspreiden en uiteindelijk een betoging organiseren.

Enkelen slagen er in (terug?) naar school te gaan. Anderen zetten een bedrijfje op. De vraag wordt gesteld (in de reportage, niet in dit fragment) of deze strijd niet veel illusies wekt en meer is dan kinderspel om aan de grauwe ellende te ontsnappen. In het bijzonder het organiseren van een vakbond lijkt de continuering in te houden van de uitbuiting. Weliswaar op een efficienter gestructureerde wijze.

Dit reportage fragment maakt deel uit van een mislukte opname: er werd geen klank mee opgenomen. Dat geeft dan wel een kleiner bestand doch interviews zonder klank zijn zinloos. Desalniet te min geeft de compilatie een indruk van wat met weinig middelen maar veel inzet, overleg en solidariteit bereikt kan worden. Een impressie. Een aanzet tot... (?)