arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het afluisteren van de VN-Veiligheidsraad en U : wie is er chantabel ?
by Foreign Press Foundation - Henk Ruyssenaars Sunday March 02, 2003 at 09:32 AM
http://www.observer.co.uk/iraq/story/0,12239,905936,00.html

Toen ik na tientallen jaren - ook voor de BRT - nu VRT - als journalist in het buitenland - terugkwam naar België en Nederland, ben ik me letterlijk lam geschrokken over de abominabele staat waarin de journalistiek verkeerde. En voor de helft nog verkeert. + US dirty tricks to win vote on Iraq war * :

Toen ik na tientallen jaren - ook voor de BRT - nu VRT - als journalist in het buitenland - terugkwam naar België en Nederland, ben ik me letterlijk lam geschrokken over de abominabele staat waarin de journalistiek verkeerde. En gedeeltelijk nog verkeert. Minder AP, Belga, ANP, UPI, Reuters, AFP, CNN etc. en méér Indymedia en andere alternatieve nieuwsbronnen; dat
zou heel goed zijn voor hun dikwijls internationaal beperkte visie.

Maar, ik krijg de laatste weken (!) eindelijk de indruk dat ongeveer de helft van de journalisten langzamerhand ook door begint te kijgen wast er eigenlijk aan de hand is. En dat inmiddels veel mensen wél begrepen hebben dat de Verenigde Staten en Israël door hun gemilitariseerde 'regeringen' en sedert tientallen jaren al - de twee grootste terreurstaten ter wereld zijn. Die samen ook nog eens allang ons hele communicatie- systeem letterlijk in handen hebben. (zie URL/ netkwesties). En wanneer je dagelijks ziet hoe die twee regeringen (niet de mensen) hun staats- terrorisme misbruiken en uitbreiden, wordt het dan niet tijd voor een boycot van deze regeringen ? Niet de mensen dus, maar de beulen aan de top ?
Dit is maar 'n klein voorbeeldje :

NOS / Teletekst zo 02 mrt
********************************
"VS onderschept telefoon V-raad"

*********************************
LONDEN - De VS onderschept in het geheim(privé-)telefoontjes en e-mails van leden van deVN-Veiligheidsraad, onthult de Britse zondagskrantObserver. Doel van de operatie is het achterhalen van informatie over hun komend stemgedrag en opstelling in de kwestie-Irak.

De krant baseert zich op een uitgelekt
intern memo van de Amerikaanse National Security Agency (NSA). Deze ultrageheime dienst onderschept overal ter wereld communicatieverkeer.

De actie is volgens de krant gericht op
diplomaten uit Angola, Chili, Kameroen,
Mexico en Pakistan. De VS ziet hun stem
als beslissend voor een Irak-resolutie.
*******************************
En hier kan men lezen hoe men - natuurlijk ook alle journalisten en andere opiniemakers - wordt afgetapt etc. En wie 'chantabel' is of 'te grazen genomen' kan worden, nou die hangt !

http://www.netkwesties.nl/editie53/artikel1.html

Daar komt ook nog bij kijken dat bijv. ook Irak al sedert jaar en dag permanent wordt gefotografeerd, gefilmd - ook met infra-rood en 'sniffers' zelfs. En natuurlijk op Echelon/Carnivore-schaal wordt afgeluisterd. Daar kan geen zak kikkererwten, nachtkijkers van Oude Delft of een bestelling bij de FN-fabriek worden gedaan zonder dat Tel Aviv en Washington op de hoogte kunnen zijn.

Daarover heb ik eerder geschreven, het laatst hier :

http://boston.indymedia.org/front.php3?article_id=10888

De Verenigde Staten en Israël ? Kijk vandaag maar weer 's naar het nieuws uit Gaza : de volkerenmoord met amerikaanse wapens en israëlische soldaten gaat gewoonweg door. Metéén ophouden met ons 'heulen met die beulen', zoals veel europese regeringen schandelijk genoeg altijd doen en hebben gedaan.

Tegen de tijd dat die collaborerende meute in Brussel en Den Haag, met Defensie en het bedrijfsleven, door begint te krijgen waar ze mee bezig zijn, dan is het namelijk helemaal te laat.

Stem dus s.v.p. ook niet op politici en andere kortzichtige domoren die pro oorlog zijn : die zijn bezig landen te vernielen. En die VS-oorlogstransporten, door en over dit land voor de Irak oorlog, zijn de ergste schoffering van een bevolking die ik in tijden heb meegemaakt.

We zijn nondeju toch geen permanente amerikaans/israëlische kolonie of transitland voor hun kwalijke zaken ?

Wat deze regering en haar meelopers doet, gebeurt in ieder geval 'Niet in mijn naam', en mag niet in mijn land !

Nooit op deze VS-vazallen stemmen dus !

En let op bij het bellen...

Henk Ruyssenaars.

P.S. Kijk maar in de Observer :

* Revealed: US dirty tricks to win vote on Iraq war

Secret document details American plan to bug phones and emails of key Security Council members :

URL/Observer : http://www.observer.co.uk/iraq/story/0,12239,905936,00.html

COPYRIGHT NOTICE - In accordance with Title 17 U. S. C. Section 107, any copyrighted work in this message is distributed by the Foreign Press Foundation under fair use without profit or payment to those who have expressed a prior interest
in receiving the included information".

http://www.law.cornell.edu/uscode/17/107.shtml