arch/ive/ief (2000 - 2005)

Solidariteit met de volkeren van het Midden - Oosten!
by TKIP Friday February 14, 2003 at 01:00 AM
hasapirler@hotmail.com

Tegen de imperialistische oorlog en agressie

Tegen de imperialistische oorlog en agressie

Solidariteit met de volkeren van het Midden - Oosten!


De "langdurige oorlog" die het VS-Imperialisme aan de volkeren van de wereld heeft verklaard is in een nieuw stadium gekomen. De wereldpolitie VS zal de oorlog tegen Irak, die ze al maanden voorbereiden, weldra starten. De imperialistische oorlogsmachine zal zich opnieuw tegen de het Midden - Oosten in beweging zetten. Zelfs de VS verklaren dat in deze oorlog miniatoombommen en nucleaire wapens zullen worden ingezet. Zo worden de volkeren in deze regio aan een niet te overziene gevaar blootgesteld.

De VS verantwoorden hun oorlog met te zeggen dat ze de "dictator" Saddam Huseyin zullen omverwerpen, de massavernietigingswapens in de regio vernietigen, de vrede in de regio herstellen en de democratie invoeren. Dat het juist diezelfde VS zijn die al veel dictaturen in de wereld gesteund en de wapens voor de vorige conflicten in de regio heeft geleverd blijkbaar niet van belang. Ook achter de terreur van de reactionaire regimes tegen de mensen die naar vrijheid streven onderdrukken steekt de VS. Ondanks deze feiten strooit de VS en hun imperialistische propaganda leugens in het rond. Toch weet heel de wereld dat het niet om deze leugens gaat maar om olie en de controle over de wereld.

De VS is een nieuwe oorlog om de verdeling van de wereld begonnen met als doel hun overheersing te versterken, de wereldvolkeren te onderwerpen en deze nieuwe voordelen tegenover de imperialistische concurrenten Europa en Azië uit te spelen. De oorlog tegen Afghanistan werd om deze reden gevoerd en de oorlog tegen Irak zal geen andere grondslag kennen. Irak is slechts een begin. Het doel is het hele Midden - Oosten te onderwerpen, een gebied dat rijk is aan olie en gas en dus belangrijk is om de wereld te kunnen overheersen. Dat is het doel van de oorlog tegen Irak.

Arbeider, bediende!
De debatten van de imperialisten over vrede en vrijheid zijn lachwekkend. Dat het kapitalisme gelijk staat met oorlog heeft het in de loop van de geschiedenis al meermaals bewezen. Het streeft niet naar vrede en vrijheid, maar naar macht en overheersing. Oorlog is slechts een middel daartoe en het zal de mensheid in de toekomst nog aan meer rampen blootstellen. Dit is gekend en daarom moet de arbeidersstrijd zich richten tegen de oorlog. Deze strijd zal de strijd tegen het imperialisme versterken. Ondersteun en versterk deze strijd. Neem eraan deel.

Solidariteit met de volkeren van het Midden - Oosten tegen de imperialistische agressie en oorlog!

* Weg met het imperialisme!
* Leve het proletarische internationalisme!

Communistische Arbeiderspartij van Turkije
Buitenlandscomité