arch/ive/ief (2000 - 2005)

Anti-homoslogans in Brugge
by yvan Sunday February 09, 2003 at 04:33 PM
yvan.brys@skynet.be stadspark, Antwerpen

Brugge werd vrijdag wakker met "Vuile Homo's!". Deze slogan stond op de winkelruiten van een handelszaak in de Smedestraat.

De uitbater had een affiche opgehangen ter promotie van de Week van de Diversiteit. Homofobe vandalen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 7 februari de tekst "Vuile homo's!", tot zes maal toe, in de vorm van een hakenkruis op de winkelruit geschreven.

De politie van Brugge stelde een proces verbaal op van de feiten, opschrift en affiche werden verwijderd. De Smedenstraat is een drukke handelsweg die loopt van het 't Zand (Concertgebouw) naar de autosnelweg.

Jong & HiB (Steunpunt Jeugd) hing zo'n 30 affiches op in de Ezelstraat, waarvan het merendeel te zien is in boekhandel 'In Den Eenhoorn'. Daar is sinds gisteren 'Een regenboog aan boeken', een activiteit van Jong & HiB, geopend. Gelukkig is de Ezelstraat gespaard gebleven, maar de handelaars zijn op hun hoede. De verwondering is groot, want de affiche richt zich immers niet specifiek of uitsluitend naar holebi's.

Bron: Gaybelgium