arch/ive/ief (2000 - 2005)

Antwerpen zegt NEEN: Geen oorlogsvoorbereiding in onze haven
by Antwerps platform tegen oorlog Tuesday February 04, 2003 at 07:50 PM
forum@vredesactie.be 03/281.68.39

De oorlog lijkt ver van ons bed, maar de voorbereidingen gebeuren in onze haven. Weinigen in België willen oorlog, maar we worden er mee geconfronteerd. Zoals bij vorige oorlogen is ons land via de Antwerpse haven rechtstreeks betrokken bij de logistieke bevoorrading van de troepen die in Irak willen vechten.

De oorlog lijkt ver van ons bed, maar de voorbereidingen gebeuren in onze haven. Weinigen in België willen oorlog, maar we worden er mee geconfronteerd.
Zoals bij vorige oorlogen is ons land via de Antwerpse haven
rechtstreeks betrokken bij de logistieke bevoorrading van de troepen die in Irak willen vechten. De komende weken verwacht de Antwerpse haven 200 treinen uit Duitsland geladen met Amerikaans legermateriaal en talrijke militaire
transporten over de weg voor verscheping naar de Golf. Door deze transporten toe te laten, neemt de Belgische regering en het Antwerpse stadsbestuur de politieke beslissing om de oorlogszuchtige houding van de V.S. te ondersteunen. Dit kan niet. Volgens recente opiniepeilingen wil een grote meerderheid van de Belgische bevolking geen oorlog. Ook niet met een VN-mandaat. Daarom, laat ons om te beginnen de oorlogsvoorbereidingen in onze eigen havenstad stoppen!

Woensdag 12 februari, 18.30u, Antwerpen, Noorderplaats

Antwerpen zegt NEEN: Geen oorlogsvoorbereiding in onze haven

Een breed platform van Antwerpse organisaties roept iedereen op om op
woensdagavond 12 februari om 18.30u mee te betogen in Antwerpen.
Samenkomst: Noorderplaats aan het Havenhuis (hoek Noorderlaan -
Italiëlei).
Geweldloos, natuurlijk.