arch/ive/ief (2000 - 2005)

STOPUSA voert actie tegen militaire transporten in Antwerpse haven
by STOPUSA Thursday January 30, 2003 at 03:45 PM
info@stopusa.be

Hoeveel mensen, fabrieken, hoeveel scholen en huizen zullen kapot worden gemaakt met het materiaal dat nu onder onze neus verscheept wordt? StopUSA heeft het initiatief genomen voor een actie-betoging die zal plaatsvinden op woensdag 5 februari.

Geen oorlog om olie
woensdag 5 februari, 15u00, Centraal Station Antwerpen

Terwijl over de hele aardbol miljoenen mensen in beweging komen tegen de komende oorlog, verleent de Belgische regering haar medewerking aan de Amerikaanse wapentransporten naar de Golf via de haven van Antwerpen. Die transporten van massavernietigingswapens verlopen in stijgende lijn. Tot half februari worden niet minder dan 10.000 Amerikaanse soldaten, 170 treinen en 60 colonnes van telkens 30 legervoertuigen verwacht. Het schip de USNS Watkins van de Amerikaanse Military Sealift Command ligt in het Vrasenedok aangemeerd. Dit stalen gevaarte van 290 meter lang en 32 meter breed moet de massavernietigingswapens naar de Golf brengen. Hoeveel mensen, fabrieken, hoeveel scholen en huizen zullen kapot worden gemaakt met het materiaal dat nu onder onze neus verscheept wordt?
StopUSA heeft het initiatief genomen voor een actie-betoging die zal plaatsvinden op woensdag 5 februari. Afspraak om 15 uur voor het Centraal Station in Antwerpen. Elk uur vertraging van een moordboot of een moordtrein is een uur gewonnen voor het Iraakse volk!

Voor info voor regionale akties en akties in Brussel, voor de dag dat de oorlog uitbreekt, raadpleeg onze website http://www.stopusa.be