arch/ive/ief (2000 - 2005)

'Embargo erger dan Saddam' (Human Shields in Amsterdam)
by vlo Tuesday January 28, 2003 at 03:04 AM

"De oorlog heeft alleen een commercieel doel, geen humanitair", roept een Iraakse vrouw uit. Zij staat bij de manifestatie bij het VS-consulaat in Amsterdam ter gelegenheid van de 'human shields' die een tour houden door Europa en maandag een bezoek brachten aan Nederland. De menselijke schilden willen naar Irak trekken om de oorlog daar te voorkomen.

'Embargo erger dan S...
hs_250103.jpg, image/jpeg, 400x700

[foto's]

"Wie moet bestraft worden? Het volk of het regime?", vraagt een spreker van het Irak Platform aan het 50-tal publiek op het museumplein. "Gewone Iraakse mensen zijn het slachtoffer en zij moeten beschermd worden. Maar na jaren van dictatuur staat het volk nu weer een nieuwe ramp te wachten. Wij zijn tegen de oorlog en tegen de dictatuur."

"Er is maar een echte manier om de oorlog in Irak te stoppen, en dat is door met zijn allen massaal naar Irak te gaan", roept Kenneth Nichols, de volgende spreker op het Museumplein. Ken Nichols is met een groep 'human shields' even op bezoek tijdens de reis door Europa die in eerste instantie eindigt in Irak. In eerste instantie, "want als we deze oorlog hebben gestopt, dan gaan we meteen door naar landen als Palestina en Tjetsjeniƫ waar ook mensen gedood worden door regeringen."

link verder als je wil weten hoe het afloopt...
http://indymedia.nl/nl/2003/01/8850.shtml


Voices of Wilderness