arch/ive/ief (2000 - 2005)

Solidariteit hongerstaking door Tayad families in Istanbul
by Tayad Komite Nederlands Sunday January 12, 2003 at 09:54 PM
tayad@xs4all.nl 00 31 614 988 550

TAYAD families hebben een hongerstaking van onbepaalde duur begonnen.

Emine Palabiyik, moeder van Nihat Palabiyik en Feridun Osmanagaoglu, broer van Osman Osmanagaoglu (die zijn leven verloren heeft verloren op de 300ste dag van de hongerstakingen) zijn aan een hongerstaking van onbepaalde duur begonnen. Met als doel de stopzetting van de isolatie in de F-type gevangenissen. De hongerstaking is begonnen met een persmededeling, voor het huis van Emine Palabiyik, waar ongeveer 100 mensen aan deelnamen. Ze heeft aangehaald dat tot nu toe 103 mensen hun leven verloren hebben, en honderden mensen verminkt zijn in de strijd tegen isolatie. "Ondanks alle initiatieven die genomen werden met als doel afschaffing van de isolatie, verkregen we geen antwoord" verklaarde
Osmanagaoglu. "Om tegen de gevoelloosheid van de regering, en isolatie te protesteren zijn we een hongerstaking van onbepaalde duur begonnen.
We hadden geen ander keus." Zei ze.

Verder zei Emine Palabiyik die later het woord nam, dat haar zoon Nihat Palabiyik die 8,5 maanden in hongerstaking is in de Kandira F-type gevangenis, zijn gezondheid nog altijd ernstig is. "Ik wil niet dat mijn zoon voor mijn ogen sterft." Zei Palabiyik.
"In plaats van naar zijn dood te moeten kijken, wil ik liever zelf in hongerstaking gaan." Ze verklaarden dat de hongerstaking zal doorgaan tot dat de isolatiepolitiek ophoudt. Tot slot riep Palabiyik iedereen op om hierover sensibel te zijn.

Wij als TAYAD KOMITE willen dat de stem van Palabiyik zijn moeder gehoord wordt, en roepen iedereen op tot solidariteit met hen.