arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nieuwjaarsbrief aan de Minister van Buitenlandse Zaken.
by Uw medeburgers(posted by Guido) Wednesday January 08, 2003 at 04:12 PM

Zo we de enquêtes n.a.v. het nieuwe jaar mogen geloven, is vrede een bekommernis die door vele landgenoten wordt gedeeld. Als verantwoordelijke burgers beloven wij u mee te werken aan het verwezenlijken van deze wens, ondanks onze beperkingen op dat vlak.

Beste Mijnheer de Minister,


Het nieuwe jaar is begonnen. Wij staan hier zonder veel macht en bevoegdheden.
Wij willen u onze wensen aanbieden.
Ze zijn niet eenvoudig en ze gaan onze mogelijkheden te boven. Toch verdient u ze, en met u de hele regering en de hele bevolking.
Wij wensen namelijk een jaar vol vrede.

Zo we de enquêtes n.a.v. het nieuwe jaar mogen geloven, is vrede een bekommernis die door vele landgenoten wordt gedeeld.
Als verantwoordelijke burgers beloven wij u mee te werken aan het verwezenlijken van deze wens, ondanks onze beperkingen op dat vlak.

Wij weten dat in de wereld, soms zelfs heel dichtbij, voorbereidingen worden getroffen voor een oorlog. Maar oorlog brengt nooit vrede.
Wij hopen dat u de luide roep om vrede van de Belgische bevolking niet afzwakt in naam van welk bondgenootschap ook.

Zoals bij vorige oorlogen wordt ons land ook nu via de Antwerpse haven betrokken bij de logistieke bevoorrading van de troepen die straks in Irak willen vechten. Het Amerikaanse leger schrijft offertes uit voor militaire transporten naar de Golf met als vertrekhaven Antwerpen. Tevens stellen wij ons vragen bij regelmatig waar te nemen militaire transporten via de Antwerpse haven.
Wij wensen u krachtdadige initiatieven toe om elke Belgische medewerking aan een mogelijke oorlog in Irak onmiddellijk te stoppen.
Wij beloven dat we uw diensten niets in de weg zullen leggen om dit te realiseren. Wij beloven zelfs u te helpen waar nodig. U zal eventuele bondgenoten die het minder nauw met de vrede nemen niet alleen het hoofd moeten bieden. Een ondubbelzinnig Belgisch ‘neen' tegen een oorlog weet zich verzekerd van de steun van een actief deel van de bevolking.

Een vredevol nieuw jaar!

Uw medeburgers