arch/ive/ief (2000 - 2005)

200 tekeningen voor de kerst; kinderen voor asielzoekers
by Jaak (foto by Elke)(posted by Joeri) Monday December 23, 2002 at 12:21 PM

Het vluchtelingen Actiecomité (VAK) organiseerde op 20 december een kerstwake aan het gesloten asielcentrum ‘De Refuge'- Brugge. Meer dan honderd mensen namen deel. Er werden geschenken gegeven aan de opgeslotenen (waaronder minderjarigen ! ! !)

200 tekeningen voor ...
tekeningen.jpeg, image/jpeg, 600x450

Een paar kinderen hadden het idee opgevat om hun bijdrage te leveren door kersttekeningen te maken voor de asielzoekers. Ze riepen andere kinderen op om hen te helpen….

Om en bij de tweehonderd- Tweehonderd- 200- tekeningen kwamen er binnen ! De tekeningen kwamen vooral van het Brugse en Torhout.

De asielzoekers die in de Refuge opgesloten zitten, voelen zich onterecht behandeld. Al hebben ze geen misdaad op hun geweten, ze ondergaan een gevangenisregime (ook de minderjarigen onder hen). Weten dat er (kleine) mensen zijn die aan hun denken, steekt hen een hart onder de riem.

Het is onmogelijk om uit te maken wie er allemaal een tekening heeft gemaakt. Was jij een van de mensen die het woord heeft helpen verspreiden (op die toch heel korte periode van iets meer dan een week) ; bedankt ! En laat niet na de kinderen die hebben getekend te bedanken.


Noot: meer artikels over de Kerstwake in Brugge zijn terug te vinden op (de testsite van) indymedia West-Vlaanderen op http://wvl.hacknet.tk