arch/ive/ief (2000 - 2005)

Castro, een bondgenoot voor Indymedia ...
by Posted by han Tuesday December 10, 2002 at 12:54 PM

Castro is een dwarsligger. De vuile plek op de opgeblonken alleenheerschappij van een economische mastodont. De kritische noot in het gewoel van een gelijkgestemd denklandschap. Castro schopt schenen en lacht eenzijdigheid weg met veelzijdigheid.

audio: MP3 at 3.4 mebibytes


Castro werd geboren in 1977 als Wannes Van de Velde geboren in Mechelen. Met muziek grootgebracht, ontmoette hij als zestienjarige dj hiphop. Hij begon zijn MC-carrière tijdens de Gentse Feesten '98 in de groep Damoelek. Een jaar later startte hij samen met zijn broer Castro'n'Pollux. Samen maakten ze behoorlijk wat publiek aan het roepen, heupwiegen of kippenvel krijgen. Castro ging ook aan de slag als producer toen hij zich zes maand later een sampler aanschafte. In oktober 2000 kwam er de demo "Demonstratie" waarmee ze heel wat bijval kregen bij zowel hiphopheadz als een ruimer publiek. Met name omwille van de strakke, muzikale beats, vakkundig ondergedompeld in een rauw maar doordacht woordenspel in zijn spreektaal. Zowat een jaar na die demonstratie start zijn soloproject met een single. Hij levert dit onvervalst (Dusk) produkt af, met eigen beatwerk en als gast-MC's broer Pollux, en Nederlandse vrienden Spacekees en Terilekst (die ook instond voor een van de beats).

Castro is als DJ en producer vooral beïnvloed door de Europese hiphopsound (Frankrijk, Nederland …). Hij producet ook andere groepen bij het Gentse Dusk Productionz en daarbuiten. Maar hij is in eerste plaats een MC met een stevige podiumprésence die zich onverbloemd uitlaat over wat hem al dan niet aanstaat en die niet vies is van een freestyle.
Naast verschillende sessies op Studio Brussel (o.m. The Hop), waren er optredens op o.m. Paradiso (Amsterdam), De Nachten (A'pen), Buggin' Out (Vooruit, Gent), Hiphopdayz (Avelgem), het Nedersalon (Cactus, Brugge), Feest in het Park (Oudenaarde), …
De maxi ‘Herfst 2057' is het begin van een soloproject, dat begin 2003 verder wordt gezet met het album ‘Shockgolf'.

Eerste snippet van het CASTRO album op http://www.castro.be !!!

Van de nummers Palestina - Checkt uw Media - Muziek (feat. Soulijazzy) - Lente 2020 - Slecht - Haar is er momenteel een snippet te downloaden op http://www.castro.be
Het album is voorzien voor maart 2003!