arch/ive/ief (2000 - 2005)

Angola 3: Herman Wallace moet uit Kamp J!
by anarchist black cross - gent Monday November 25, 2002 at 08:42 PM
abc_gent@yahoo.com PB 40, 9000 Gent 2, België

De campagne voor de vrijlating van de Angola 3 gaat onverminderd verder (zie ook vorige berichten: http://www.archive.indymedia.be/front.php3?article_id=38335). Hieronder een oproep tot actie van Robert King Wilkerson, die begin vorig jaar werd vrijgelaten en blijft voortstrijden voor zijn twee kompanen, ex-Black Panthers Herman Wallace en Albert Woodfox. Op 7 december wordt er betoogd voor de gevangenis in Louisiana EN voor de ambassade in Brussel!


"Hallo allen,

Herman wordt sinds April in het beruchte Kamp J, de extreme strafeenheid van Angola vastgehouden. Ondanks het feit dat dit verondersteld wordt een programma van maximum 6 maanden te zijn, en dat de beschuldigingen die leidden tot deze strafmaatregel gefabriceerd werden, werd Herman reeds tweemaal de vrijlating geweigerd. De omstandigheden daar die hij beschrijft zijn afschuwelijk. De gedetineerde die in de cel naast hem werd geplaatst, werd achtergelaten met handen en voeten gebonden ("4 point restraints") met enkel een papieren overhemd, gedwongen op zichzelf te urineren en zich te ontlasten, en zonder eten gedurende dagen.

We weten dat dit de vergelding van de gevangenisadministratie is voor de verhoogde aandacht die de A3 hebben gekregen, maar we mogen de druk nu niet verminderen. Er is een betoging gepland voor de gevangenis op 7 december. Daarnaast vragen wij om te emailen of te schrijven naar Senator Donald Cravins, die het hoofd is van het Gerechtelijk B subcomité van de Senaat met directe bevoegdheid over het Department of Corrections, alsook naar de Senators Lambert Boissiere en Cleo Fields. We willen de druk op de Angola gevangenis opvoeren tot de betoging voor de vrijlating van Herman en de mensenrechtenschendingen in Kamp J onderzoeken. A.u.b. bcc de e-mails naar: marina@napanet.net

Senator Donald Cravins
200 West Pine St.
Lafayette, La.70501
websen@legis.state.la.us

Senator Lambert Boissiere,Jr.
6305 Elysian Fields
New Orleans, La. 70122-4245
boissiel@legis.state.la.us

Senator Cleo Fields
P.O. Box 94183
Baton Rouge, La. 70804
fielsc@legis.state.la.us

Wij appreciëren alle hulp die jullie ons kunnen geven in de campagne om Herman vrij te krijgen uit Kamp J!

Peace,
King"
------

!!Op ZATERDAG 7 DECEMBER om 14u zullen wij voor de ambassade van de Verenigde Staten in Brussel manifesteren voor de vrijlating van Herman Wallace en Albert Woodfox. Wij roepen iedereen op om daar met ons aanwezig te zijn. Het wordt tijd dat er een einde komt aan deze meer dan "30 jaar onrechtvaardigheid"!!

VRIJHEID VOOR HERMAN WALLACE EN ALBERT WOODFOX!

VRIJHEID VOOR ALLE POLITIEKE GEVANGENEN
(Mumia Abu Jamal, Leonard Peltier, Ojore N. Lutalo, Sundiati Acoli, Alvaro Luna Hernandez, Anthony "Jalil" Bottom, Bashir Hameed, Bill Dunne, Carlos Alberto Torres, Charles Sims Africa, David Gilbert, Jeffrey "Free" Luers, Mondo W. Langa, Richard Williams, Robert Middaugh, Robert Seth Heyes, Robert Thaxton, Sekou Kambui, Sekou Odinga, …)
--------

Voor meer informatie over de Angola 3:
http://www.geocities.com/abc_gent (ga naar de oude website, de nieuwe in constructie)
http://www.prisonactivist.org/angola