arch/ive/ief (2000 - 2005)

Italië : onafhankelijke journaliste opgesloten
by lize Friday November 15, 2002 at 09:47 PM

Tijdens de razzia afgelopen nacht in Zuid Italië werd samen met 20 andere antiglobalisten ook een journaliste van Radio Gap opgepakt, een onafhankelijke radiozender die aanleunt bij Indymedia Italië. De aanklacht luidt : 'verspreiden van subversieve propaganda'.

De arrestatie van één van de arrestanten, een journaliste, is gebaseerd op een uitzending van de onafhankelijke radio Gap die tijdens de tragische dagen van de G8 in Genua verslag uitbracht over de gewelddadige manoeuvres van de politie . De aanklacht baseert zich o.a. op het feit dat de journaliste van Radio Gap ‘contacten had met de manifestanten' (!).

Volgens Radio Gap is de arrestatie van één van haar redactieleden een wraakactie voor de berichtgeving over het bloedige politieoptreden in Genua. Omdat de regering er toen ondanks de verwoesting van het mediacenter niet in slaagde de onafhankelijke berichtgeving het zwijgen op te leggen, probeert men dit nu te doen via de arrestatie van één van de journalisten.

Radio Gap laat weten dat ze zullen vasthouden aan hun recht op het geven van informatie, of dit de regering nu wel of niet aanstaat.

Bron : Indymedia Italië