arch/ive/ief (2000 - 2005)

Fabricom weigert, wij niet. Lappersfront gaat door!
by mA.f@pandora.be Friday October 25, 2002 at 09:06 PM
mA.f@pandora.be 0497/ 99 03 58 lappersfortbos

We hebben een antwoord van Fabricom. "NeeN" wij verkopen niet.

Minister Vera Dua kreeg vandaag een antwoord van Fabricom.
Fabricom heeft duidelijk gewacht op de laatste gemeenteraadszitting van Brugge. Men is medebestuurder en loco Moenaert terwille. Nu het doek valt over de Culturele hoofstad van Europa 2002(sec),kunnen de heren en dames van Tractabel en zuster Fabricom de rekening maken. Brugge 2002 was vooral en ondanks de grove middelen van beleidsvoerders "LAPPERSFRONT". Tractabel heeft samen met z'n zusterbedrijven het grootste gedeelte betaald van de zitjes in de cultuurtempel. Als er dan nog geen publiek was, werden culturele organisaties, boekhandels, cinemacomplexen aangesproken om toch nog kaarten rond te delen. Brugge,culturele hoofdstad.... en boer Moenaert, hij ploegde voort.
Minister Dua kunnen wij,Lappersforters, moeilijk iets verwijten, wel in tegendeel. Het is nooit onze bedoeling geweest om Fabricom, Tractabel de mogelijkheid te geven onethisch te speculeren. Wij worden reeds genoeg gerold door het grootkapitaal en z'n lakeien, multinationals.
In haar antwoord op het bod laat Fabricom vandaag 25/10/2002 aan Minister Dua weten dat ze:
1/ het grootste deel van het Lappersfront niet langer wenst te verkopen, maar het integendeel wil ontwikkelen als industriegebied.
2/ enkel bereid is de verkoop te overwegen van het moerasgedeelte, momenteel ingekleurd als kmo-zone**
3/ bereid is te onderzoeken of het deel dat momenteel is ingekleurd als parkzone open te stellen voor het publiek mits het wordt onderhouden door de overheid***

**het moerasgedeelte kan nooit ontsloten worden door te kostelijk en dus niet rendabel.
***de parkzone open stellen op ONZE kosten

Vera Dua, wou, wilt het bos integraal kopen. Ook de eis van de bezetters, lappersfronters.
Het Vlaams regeerakkoord heeft de uitbreiding van het bosareaal tot één van haar priotiteiten gesteld. En de bescherming van BESTAANDE bossen is de eerste vereiste om dit te realiseren.
Aangezien vrijwillige verkoop van dit waardevol bos blijkbaar niet kan,onmogelijk is,zal Vera Dua aan haar collega bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, minister Van Mechelen, vragen de mogelijkheid te onderzoeken om over te gaan tot het opmaken van een RUP (gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan). Hierdoor krijgt het Lappersfortbos een groen bestemming.
Veel eenvoudiger zou het zijn indien Moenaert en de zijnen kiezen voor een herziening van het goedgekeurde bpa.
Het Brugs bestuur blijft, en dit moesten wij activisten ervaren,stoïcijns doof.
Heren en dames van het schepencollege, wij waren toen met ruim 4000.
Wij lappersfronters, zijn niet onder de indruk. Wij hebben steeds een creatief antwoord klaar. Ook nu.
een vrije burger van het Brughse Vrije,
pat
lappersfront