arch/ive/ief (2000 - 2005)

Personeel UZ Gent komt massaal op straat
by Geert Jacobs Wednesday October 16, 2002 at 02:53 PM
info@acoduzgent.be

Meer dan 1000 personeelsleden van het UZ Gent komen op straat te Gent om een eerlijke verhoging van het vakantiegeld en de eindejaarstoelage te bekomen.

UZ Gent personeel komt op straat voor CAO

Vandaag hebben meer dan 1000 personeelsleden van het UZ Gent deelgenomen aan een betoging georganiseerd door het gemeenschappelijk vakbondsfront.(ACOD - CCOD - VSOA)
De reden van de betoging was het niet sluiten van de CAO 2001 - 2002. In deze CAO zitten o.a. de upgrading van personeel van niveau E naar D, omzetting van contractuele naar statutaire benoemingen,...
Het grote struikelblok is echter de vraag van het personeel om net zoals heel wat andere Vlaamse Openbare Instellingen onder toepassing te vallen van de Vlaamse CAO 2001 - 2002, en dan vooral de verhoging van het vakantiegeld en de eindejaarstoelage. Het personeel wil zijn vakantiegeld zien stijgen tot 92% van een bruto maandwedde, en de eindejaarstoelage tot 50 à 65% van een bruto maandwedde (dit laatste afhankelijk van het niveau).
Het UZ zelf heeft bij monde van het beheer laten weten dat de verhoging van de gevraagde premies afhankelijk is van de financiering door de Vlaamse Overheid (wat betreft het eindejaarsgeld), én de Federale Overheid (sociale zaken) voor wat betreft het vakantiegeld.

De vakbonden stellen duidelijk dat zij zullen doorgaan tot hun eisen ingewilligd zijn. Op korte termijn zouden trouwens onderhandelingen gevoerd worden met de beide regeringen.

meer info en foto's vind je later vandaag op http://www.acoduzgent.be