arch/ive/ief (2000 - 2005)

Solidariteit met West Papua
by KWIA Tuesday, Oct. 08, 2002 at 9:13 PM
kwia@glo.be 03 218 84 88 BREUGHELSTRAAT 31, 2018 ANTWERPEN

Verklaring van de 3e internationale solidariteitsbijeenkomst voor West Papua.

De Derde Internationale Solidariteitsconferentie met West Papua, die plaats vond in Londen van 4 tot 6 oktober 2002 en bijgewoond werd door 24 organisaties uit 12 landen, bevestigd haar volle steun voor het uitoefenen van het zelfbeschikkingsrecht door het volk van West Papua, een recht dat toebehoort aan alle volken ter wereld.

De conferentie roept de regering van de Repuliek Indonesie op om in een proces van vreedzame dialoog te treden met de leiding van het volk van West Papua, inclusief het Papua Presidium, met bemiddeling van een derde neutrale partij.

Ze roept de internationale gemeenschap en de regering van de Republiek Indonesie op om het voorstel van het volk van West Papua te steunen om West Papua te verklaren tot Vredeszone. Daarom roept ze in het bijzonder de regering van de Republiek Indonesie op om de Indonesische strijdkrachten (TNI) en de Mobiele Politie Macht (BRIMOB) terug te trekken uit het territorium van West Papua.

Ten slotte drukt de conferentie haar warme sympathie voor en solidariteit uit met de Indonesische Nationale Solidariteit met Papua (Solidaritas Nasional Untuk Papua).