arch/ive/ief (2000 - 2005)

Silvano Pelissero opnieuw voor de rechter
by anarchist black cross - gent Thursday September 26, 2002 at 03:29 PM
abc_gent@yahoo.com PB 40, 9000 Gent 2, Belgiƫ

Het laatste hoofdstuk van een tragische geschiedenis die al tot de dood leidde van Edo en Sole en 4 jaren gevangenis voor Silvano?


Op 27 september moet Silvano Pelissero opnieuw voor de rechter verschijnen in Turijn, Italiƫ.
Ter herinnering: Silvano werd in maart van dit jaar vrijgelaten na 4 jaar en 8 dagen (van 5 maart 1998 tot 12 maart 2002) te hebben gezeten van een veroordeling tot 6 jaar en een maand voor sabotageacties tegen de HST in de Val de Susa. Herinneren we ons ook dat van de drie gevangenen die toen werden aangehouden Silvano de enige is die het heeft overleefd; Eduardo en Soledad werden "gezelfmoord" in de gevangenis in 1998.

De nieuwe beschuldigingen tegen Silvano steunen op niets en de bedoeling is dezelfde: beschuldigen en veroordelen zonder bewijzen.

Dit nieuwe proces komt er nadat het Hof van Cassatie te Rome in januari 2002 de veroordeling van Silvano nietig verklaarde: de beschuldiging van "bendevorming", de mythische "grijze wolven", was niets anders dan een zoveelste uitvinding van de openbare aanklager, Maurizio Laudi, en de ROS sectie van de carabinieri, om anarchisten achter tralies te kunnen krijgen. De rechtbank in Rome besliste dat de hele zaak in Turijn diende overgedaan te worden en dat enkel de beschuldigingen van sabotage kunnen weerhouden worden.
Nu de zaak weer in Turijn is, bij de vrienden van de openbare aanklager en de carabinieri die er alles aan zullen willen doen om hun gezicht te redden en hun vuile zaakjes te verbergen, valt te vrezen dat ze Silvano er weer zullen inluizen.

De vrienden van Silvano roepen allen die de vrijheid liefhebben op om op vrijdag 27 september actief en op de wijze die hen goeddunkt hun solidariteit met Silvano en hun misprijzen voor dit gerecht en de flikken kenbaar te maken.

Vrijheid voor Silvano en voor allen die strijden !
Gerechtigheid voor Eduardo en Sole!

Meer info over Silvano : http://www.geocities.com/abc_gent