arch/ive/ief (2000 - 2005)

proficiat werk(st)ers van FCI
by Raf Verbeke Friday September 06, 2002 at 03:20 PM
carineraf@hotmail 0497/23.07.60.

Hier de boodschap van ATTAC aan de werk(st)ers van FCI, zoals die morgen zal verdeeld worden op de betoging...

Proficiat !…

Arbeid(st)ers, bedienden, kaderleden, militanten, delegees en secretarissen van FCI.

Wij hebben het diepste respect voor het werk dat jullie de laatste maanden hebben gepresteerd. "Gedaan met sluiten !" is hier geen slogan, maar het begin van een beweging. Tegen sluitingen en afdankingen. Tegen de economische dictatuur van multinationale groepen als AREVA.

Hier wordt een andere inhoud gegeven aan de democratie: vanuit het bedrijf, samen met andere bedrijven met 1 doel voor ogen: deze fabriek open houden !

Wellicht heeft AREVA beslist om gans haar connectorendivisie af te stoten of in de vitrine te zetten. Er is wel minder werk, maar het werk kan gerust verdeeld worden onder alle connectorenfabrieken. AREVA heeft hier geld genoeg voor. Maar dat geld is al afgeschreven of in handen van de aandeelhouders.

Daarenboven heeft FCI massa's overheidshulp gekregen onder de vorm van subsidies en loonlastverlagingen. Deze cadeaus en inleveringen verdwijnen in handen van het bedrijf zonder compensatie en controle.

Wij zien het als onze plicht om Uw situatie bekend te maken. Als blijk van steun geven wij na de manifestatie een miniatuurbeeld door de arbeiders van Carnoy gemaakt in hun lange strijd tegen de ontmanteling van hun onderneming.

Op basis van deze ervaring is een wetsvoorstel opgesteld door een werkgroep vakbonders binnen ATTAC onder het motto "economische democratie".

Dank zij jullie strijd is de directie in Frankrijk verplicht geweest een externe adviseur aan te stellen die kan helpen om alternatieven te formuleren in het kader van de wet Renault.

Alle ervaringen met sluitingen en afdankingen bewijzen dat er binnen deze wet geen oplossing is voor het behoud van uw werk. Als jonge beweging van anders-globalisten zijn wij gestart met de voorbereiding van een andere wet. Graag doen wij beroep op Uw ervaring om een alternatief uit te werken.


Welkom


op het
ATTAC-atelier "economische democratie"

tijdens het
Belgisch Sociaal Forum

met als thema:

Gedaan met sluiten !
Een andere wet
(dan de wet Renault)
is mogelijk !


Samen met de werknemers van FCI gaan wij in op de eindeloze stroom afdankingen en sluitingen. Zij brengen onzekerheid bij de werk(st)ers en ondermijnen de democratie.
De ATTAC werkgroep "economische democratie" legt een
ontwerp-wetsvoorstel voor in opvolging van de wet Renault.

Uw ervaringen en ideeën hierin zijn essentieel.

Zaterdag 21 september 2002 om 9:30 uur
Op de VUB-Brussel

(Metro Delta, bus 71, Etterbeek station)

Kom ook !

En stuur uw opmerkingen naar het internetforum:
http://forum.vl.attac.be

***********
Meer info bij:

ATTAC-werkgroep economische democratie
Raf Verbeke, Spitaalpoortstraat 84, 9000 Gent 0497/23.07.60 carineraf@hotmail.com
http://www.attac.be