arch/ive/ief (2000 - 2005)

Petitie: Bush is wrong!
by DeWaarheid.nu Tuesday August 13, 2002 at 05:41 PM

Steun dit initiatief door mede te ondertekenen en te retourneren aan onderstaand adres. U kunt zich natuurlijk ook rechtstreeks tot "Den Haag" wenden.

In naam van de vrede: Bush is wrong!

Al maandenlang wordt de dreiging groter. De Amerikaanse president Bush lijkt steeds meer ernst te maken met zijn plannen om het door hem zo gehate regiem van de Iraakse president met geweld ten val te brengen. Steeds openlijker wordt door hem en zijn geestverwanten gesproken over een openlijke oorlog tegen Irak.

Al jarenlang is er sprake van een zeer gespannen relatie tussen vooral Irak en de Verenigde Staten. Beschuldigingen van het schenden van de mensenrechten zijn daarbij niet van de lucht. Ook al jarenlang is er sprake van een enorme economische boycot tegen Irak, welke vooral verschrikkelijke gevolgen heeft gehad voor de Iraakse bevolking.

Op dit moment is er sprake van een zeer dringend tekort aan alle elementaire behoeften van de bevolking, wat nu al reeds tot vele duizenden doden, waaronder bijzonder veel kinderen, heeft geleid. Voor vredelievende mensen is daardoor steeds duidelijker geworden dat problemen, van welke aard dan ook, niet door dreigementen en geweld opgelost kunnen worden. Integendeel.

Slechts de Verenigde Staten lijken door hun optie van tomeloos geweld, hun belangen veilig te willen stellen. Zeker is daarbij dat dit niet in het belang is van de veelbesproken mensenrechten. Eerdere reacties van omliggende Arabische landen in de regio hebben al duidelijk te kennen gegeven aan de Amerikaanse president, dat bij een Amerikaanse militaire aanval de 'doos van Pandora' zal worden geopend.

Vertaald lijkt dit niet anders te betekenen als het uitbreken van een verschrikkelijke nieuwe oorlog. Een oorlog die veruit zal gaan boven het zgn. Amerikaans/Iraakse probleem. De kans op een groot internationaal militair conflict, een nieuwe grote oorlog dus, wordt door de VS-dreigementen met de dag groter.

Vanuit Japan waar deze dagen de verwoestingen door de atoombom werden herdacht, maar ook uit steeds meer andere landen in de wereld, wordt zeer afwijzend op de huidige Amerikaanse politiek gereageerd.

In Groot-Brittannie hebben inmiddels 25 kerkelijke leiders, onder wie het hoofd van de Anglicaanse kerk een brief gestuurd aan de Britse prime minister Blair, om tegen deze oorlogsdreiging op te treden.

Ondergetekenden zijn ook in Nederland van mening dat met spoed initiatieven moeten worden genomen om de dreiging van oorlog af te wenden. Het moet ook in ons land mogelijk zijn om de Nederlandse regering op een spoor te zetten welke de vrede helpt te bewaren.
In het midden oosten vloeit bovendien al te veel bloed.

Kom op voor de vrede!

http://www.dewaarheid.nu/buitenland/irakform.htm