arch/ive/ief (2000 - 2005)

"Youth for a Nuclear Free Europe" Uitnodiging, van 2 tot 9 oktober 2002, GENT
by Voor Moeder Aarde Tuesday August 06, 2002 at 07:24 PM
belgium@motherearth.org +32-9-242 87 52 K. Maria Hendrikaplein 5, 9000 Gent

Voor Moeder Aarde nodigt 95 jongeren tussen de 18 en 25 jaar uit om deel te nemen aan het project "Youth for a Nuclear Free Europe". De jongeren komen uit Belgie, Duitsland, Italie en Finland. Voor Moeder Aarde werkt hiervoor samen met drie partnerorganisaties uit deze landen. Er zal vooral gewerkt en gedacht worden rond de problematiek van kernwapens en kernenergie. Deze activiteit zal doorgaan tussen 2 en 9 oktober 2002 te Gent.

Ben je tussen de 18 en 25 jaar? of ken je iemand die interesse zou hebben in een alternatieve jongerensamenkomst in Gent begin oktober 2002? Lees dan verder!

Zonet vernamen we dat de Europese Commissie ons project "Youth for a Nuclear Free Europe" goedkeurde in het kader van het Jongerenuitwisselingsprogramma ‘Youth for Europe'. Deze activiteit zal doorgaan tussen 2 en 9 oktober 2002 te Gent.

Voor Moeder Aarde nodigt 95 jongeren tussen de 18 en 25 jaar uit om deel te nemen aan dit Jeugdprogramma. De jongeren komen uit Belgie, Duitsland, Italie en Finland. Voor Moeder Aarde werkt hiervoor samen met drie partnerorganisaties uit deze landen.

Er zal vooral gewerkt en gedacht worden rond de problematiek van kernwapens en kernenergie. In het bijzonder zijn we geinteresseerd om aandacht te schenken aan de Amerikaanse kernwapens in Belgie, Duitsland en Italie enerzijds, en de recente beslissing van Finland om een nieuwe kernreactor te bouwen. De voorbereiding en deelname aan de Bomspotting actie te Kleine Brogel op zaterdag 5 oktober 2002 vormt tevens het hoogtepunt in het programma. http://www.bomspotting.be

We betalen jouw eten en 70% van jouw transportonkosten naar Gent (H/T). We zorgen ook voor overnachting als je van buiten Gent zou komen. We zoeken trouwens ook plaatsen waar jongeren kunnen verblijven als je in Gent woont!

Stuur ons een mailtje voor 31 augustus als je interesse hebt om deel te nemen,
e-mail: belgium@motherearth.org


Meer over het programma:


Het programma is gespreid over 7 volledige dagen

Het programma bestaat uit workshops rond campagne technieken, geweldloosheid, media, internationaal samenwerken. Evenals praktische ervaringen in het kader van de 'Bomspotting' actie en deelname aan de 'Bomspotting' actie op zaterdag 5 oktober. En de mogelijkheid mensen te ontmoeten, om van elkaar te leren en om in de toekomst samen te werken.

De workshops zullen hoofdzakelijk in het Engels gehouden worden.

Veel aandacht gaat naar de samenwerking en uitwisseling van vaardigheden en ervaringen tussen de deelnemers en het uitwerken van een 'resource pack'.

Dit pakket wordt gezamenlijk uitgewerkt in de dagen na de 'Bomspotting' actie en zal verspreid worden (mogelijks via Cd-rom en de website van Voor Moeder Aarde) met het oog op een intensere Europese samenwerking en de uitbouw van een sterk netwerk voor de antinucleaire campagne