arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nu al poging tot recuperatie van rebelse gentse feesten parade
by joeri Sunday July 21, 2002 at 01:18 PM
joeri@indymedia.be

Blijkbaar vonden de authoriteiten de rebelse gentse feesten parade zo geslaagd, dat ze nu al uitgenodigd wordt om volgend jaar in de officiële stoet op te lopen.

Verhofstadt en Termont (schepen van feestelijkheden in gent) lieten zich in de pers ontvallen geen verschil te ontdekken tussen beide stoeten. Een leuk staaltje van recuperatie, daar zijn deze mensen blijkbaar goed in.
Toen ik me op een bepaald moment door de officiële stoet een weg baande, werd ik weer es overvallen door een gevoel van walging voor zoveel idiotie, terwijl ik de rebelse parade wel leuk vond; maar misschien zal het verschil tussen beide stoeten wel tussen mijn twee oren liggen.

Verhofstadt bleek de hele heisa rond de alternatieve stoet "belachelijk" te vinden. Anderzijds leek hij zich wel wat onwennig te voelen wanneer de "kleurrijke bende, met trommelaars, vuurspuwer, breakdancers en de zelfverklaarde ''marginaal'' en peetvader van de Gentse Feesten, Walter De Buck" passeerde.

Aan Belga verklaarde Termont met Eric Goeman te zullen overleggen om volgend jaar mee op te stappen in de gewone Gentse Feesten Parade. Misschien kan Eric hem voorstellen dat de officiële stoet volgend jaar met ons kan meelopen? Op enkele voorwaarden uiteraard.