arch/ive/ief (2000 - 2005)

Openbare diensten, Coca Cola, beginselverklaring BSF en de Tobintaks.
by Attac-Vlaanderen Monday July 08, 2002 at 04:02 PM
vlaanderen@attac.be

Openbare diensten in de EU: de telecomsector diende als proefkonijn %%% Coca-Cola en de nood aan water %%% de Beginselverklaring van het Sociaal Forum van België: een lokale dialoog om een andere wereld mogelijk te maken %%% Is de pijn van de armen een Tobintaks waard ? %%% De Stroaten zijn van iedereen !! Rebelse Gentse Feesten Parade op zaterdag 20 juli in Gent.

Heet van de Naald, het wekelijkse e-magazine van Attac-Vlaanderen, 7 juli 2002. Lees verder op onze website.

Openbare diensten in Europa - door Pierre Khalfa

De telecommunicatiesector heeft als proefkonijn gediend

De openbare diensten bevinden zich vandaag in een paradoxale situatie. Aan de ene kant is het bilan van het liberaliseringproces catastrofaal. Anderzijds wordt met deze nieuwe situatie helemaal geen rekening gehouden door de regeringen van de Europese Unie. Ze zijn, gedwongen door het stabiliteitspact, op zoek naar een budgettair evenwicht, gefascineerd door de liberale vlucht vooruit naar verlaging van de belastingen. Geconfronteerd met steeds beperkter budgetten is het verleidelijk om beroep te doen op de private sector voor missies die traditioneel de taak van de overheid waren.

%%%%

Coca-Cola en de nood aan water

Grondwater: bron van rijkdom en armoede

Coca-Cola verfrist. Groot nieuws voor dorpsbewoners in Kerala, India waar dankzij één van Coca Cola's 'verfrissende' bedrijven een watertekort en waterverontreiniging ontstaan is.

%%%%

Beginselverklaring van het Sociaal Forum van België

Een lokale dialoog om een andere wereld mogelijk te maken

Zondag 21 september heeft het Sociaal Forum van België plaats in Brussel. De dynamiek van het Wereld Sociaal Forum van Porto Alegre moet ook bij ons verder aangezwengeld en verder gezet in de lokale sociale fora.

%%%%

Is de pijn van de armen een Tobintaks waard ? - door Jean-Marie Harribey

Achter speculatie schuilt steeds uitbuiting

De Franse uitgeverij 'La Découverte' publiceerde onlangs in de collectie 'Répères' het boek 'la Taxe Tobin' van Yves Jégourel. De leden van attac zoouden geïnteresseerd moeten zijn. Maar daarbuiten ook al diegenen die zich zorgen over de stand van zaken sedert de verwoestingen aangericht door de financiële mondialisering duidelijk hebben aangetoond dat de liberale politiek de spanningen, onevenwichten, ongelijkheden en risico's op een crisis verergert.

%%%%

De Stroaten zijn van iedereen !!

Rebelse Gentse Feesten Parade op zaterdag 20 juli in Gent

Hierbij nodigen we je uit op de 'Eerste Rebelse Gentse Feesten Parade'. Attac Gent organiseert immers in samenwerking met diverse andere sociale organisaties deze parade in de hoop de Gentse Feesten zelf opnieuw een rebelser karakter te geven. De officiële openingsstoet ademt het politieke status-quo van het establishment uit en heeft geen binding meer met de oorspronkelijke rebellie van Walter De Buck en Cie. Laat ons trachten haar terug kleur te geven en leven in te blazen.


%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Wil je Heet van de Naald, het wekelijkse e-magazine van Attac-Vlaanderen, op regelmatige basis ontvangen, schrijf dan een berichtje naar francis@attac.be met in de onderwerpregel de vermelding 'Schrijf in op hvdn' en we
voegen je toe aan de lijst van geadresseerden.