arch/ive/ief (2000 - 2005)

Leuvense Onburgers Staken Gijzeling
by Onburgers Wednesday June 19, 2002 at 11:13 AM
l_u_p_a@hotmail.com

Onburgerlijke ongehoorzaamheid in een stad waar centjesmensen het voor het zeggen hebben...

Leuven, 19/6/2002,
Gisteren werd bij nacht en ontij een eind gemaakt aan de gijzeling van de Leuven-Noord maquette. Wij, de onburgers, hadden deze daad gepleegd op 13 april 2002 aan het informatiehuis van de stad Leuven. Eerder zijn berichten verschenen in allerlei dagbladen over het waarom van deze aktie van onburgerlijke ongehoorzaamheid, vandaar lijkt het ons overbodig in herhaling te vallen.
De maquette werd gedeponeerd bij lokale televisiezender ROB in de ambachtenlaan te Heverlee. De gijzelaar is goed behandeld, doch onze eisen kregen geen weerklank. Daarom zagen wij ons genoodzaakt een alternatief structuurplan uit te werken voor de schone stad Leuven. Het resultaat valt te bezichtigen bij ROB-TV, en op onze speciaal voor u allen gemaakte site:
http://www.geocities.com/onburgers2002/menu
Dit in afwachting van de werkelijke on-verminking, waarbij het zicht van Leuven, dat nu bepaald wordt enkel en alleen door de geldgeile centjesmensen, de prestigegeile politici, en de egocentrische industriƫlen drastisch zal veranderen.
Wij moedigen dan ook alle andere burgers en onburgers van Leuven aan zich te mengen in de lokale politiek, zij het op wijzen die niet als een mapje argumenten van de tafel geveegd worden. De heerschappij van de centjes nadert haar einde, wanneer wij de stad ontsmetten door de centjesmensen en hun lelijke creaties naar eigen goeddunken te verwijderen/verbouwen/te kleuren of ja, zelfs te overschilderen.
U kunt ons bereiken via l_u_p_a@hotmail.com en de voor u gemaakte site.
U hoort nog van ons,
De Onburgers
____________________________________