arch/ive/ief (2000 - 2005)

Steun Jerome White-Bey
by anarchist black cross -gent Tuesday June 18, 2002 at 05:36 PM
abc_gent@yahoo.com PB 40, 9000 Gent 2, België

Hieronder een oproep tot steun voor anarchistische gevangene en oprichter van een gevangenvakbond in de V.S., Jerome White-Bey

Jerome White-Bey is de oprichter en voorzitter van de Missouri Prisoner Labor Union (Missouri Gevangenenvakbond), een organisatie van gevangenen in Missouri, V.S. en hun medestanders buiten die zich organiseren rond arbeids – en andere gevangenisomstandigheden in Missouri. Sinds de oprichting van de MPLU werd Jerome onderworpen aan administratieve pesterijen en represaillemaatregelen. Na de formatie van de MPLU verbleef hij twee jaar in isolatie (administratieve segregatie). Slechts enkele dagen na zijn vrijlating in de algemene populatie, redde hij het leven van een mede-lid van de MPLU, die aangevallen werd in de eetzaal. De aanvaller werd overgeplaatst naar een andere gevangenis en Jerome werd opnieuw in de administratieve segregatie geplaatst "voor de veiligheid en verzekering van de institutie."

Het is belangrijk dat Jerome uit isolatie wordt gehaald, omwille van de simpele rechtvaardigheid, en opdat hij kan voortgaan met het werk voor de gestaag groeiende MPLU, met het organiseren van mensen binnen en buiten de gevangenis, zowel in de Jefferson City Correctional Center, als over heel Missouri en de V.S.

Daarom vragen we iedereen om te schrijven, te emailen, te faxen of te bellen naar Gary B. Kempker, de Directeur van de Missouri Department of Corrections om de onmiddelijke vrijlating van Jerome uit segregatie en een einde van de pesterijen van hem en zijn vrienden te eisen.

Hieronder vinden jullie een voorbeeldbrief.

Zenden naar: Missouri Department of Corrections is: mocorxns@mail.state.mo.us

Phone: 573-751-2389

Fax: 573-751-4099
---------
To: Gary B. Kempker
Director, Missouri Department of Corrections
PO Box 236
Jefferson City, MO 65102


Dear Mr. Kempker,

I am writing to bring your attention to the mistreatment and possible abuse of Jerome White-Bey, #37479, presently incarcerated at the Jefferson City Correctional Center.
Mr. White-Bey has been confined to administrative segregation indefinitely. The
facility's Superintendent Dormire has attempted to justify this action by claiming that Mr. White-Bey is confined in administrative segregation due to a history of assault. However, Mr. White-Bey's prison record will show that prior to the August 28th, 2001, incident in which Mr. White-Bey saved the life of a prisoner who was being stabbed by another inmate, he
had not received a conduct violation report since September 1986.

I demand that your office investigate this matter immediately and thoroughly. I believe that the only reason that Superintendent Dormire is keeping Mr. White-Bey in segregation is because of his political views and his involvement in organizing and leading the Missouri Prisoners Labor Union. I am demanding that Jerome White-Bey be released from segregation
and, in light of his harassment of Mr. White-Bey, that Mr. Dormire resign from his position as superintendent of Jefferson City Correctional Center immediately.


Sincerely,

----------

Schrijven naar Jerome kan op het volgende adres:
Jerome White-Bey #37479
Jefferson City Correctional Center
PO Box 900 SC-146
Jefferson City, MO 65102