arch/ive/ief (2000 - 2005)

Anti-oorlogsactivisten ontvoerd en gemarteld
by denjo Monday June 10, 2002 at 09:31 AM
02/3458161

Anti-oorlogsactivisten in Kotli, (Pakistaans) Kashmir werden ontvoerd en gemarteld door de Hizb-Ul Mujahadeen. Stuur protestmoties en help de escalatie van de oorlog te stoppen.

Anti-oorlogsactivisten in Kotli, (Pakistaans) Kashmir werden ontvoerd en gemarteld door de Hizb-Ul Mujahadeen. Stuur protestmoties.

Een anti-oorlogsbetoging met honderden activisten georganiseerd door socialisten en linkse activisten van de Jammu en Kashmir National Awami Party (NAP) en de National Student Federation (NSF) werden aangevallen door leden van de reactionaire islam-fundamentalisten van de Hizb-Ul Mujahadeen in Kotli, Azad (Pakistaans) Kashmir. Kotli werd de afgelopen dagen zwaar onder vuur genomen door het leger.

NSF-lid Shezard Mughal werd ontvoerd on gemarteld door de de Hizb-Ul Mujahadeen. Hij wordt momenteel verzorgd in een ziekenhuis. Een plaatselijke islam-fundamentalist openende het voor op de betoging en twee trucks met Mujahadeen-leden viel de betoging aan waarbij ze Kalasjnikovs gebruikten. Leden van de NAP en de NSF brachten zware kritiek naar voor op de politie en de lokale overheid die vanop de zijlijn toekeek maar niets deed omdat de Hizb-Ul Mujahadeen beschermd wordt door de Pakistaanse militaire geheime dienst, de ISI.

De betoging werd georganiseerd onder de slogans: "Neen aan de oorlog! Neen aan terrorisme! Neen aan religieus sectarisme! Ja aan jobs, gratis onderwijs, gezondheidszorg en schoon water! Weg met het VS-imperialisme! Voor eenheid van arbeiders, jongeren en boeren!". De sprekers op het einde van de betoging legden uit dat enkel een gezamenlijke beweging van de arbeiders, jongeren en arme boeren in zowel Kashmir, India als Pakistan de oorlogsdreiging kan stoppen.
Coördinaten en meer info : http://www.lsp-mas.be/