arch/ive/ief (2000 - 2005)

verboden palestina betoging live op radio centraal
by radio centraal Wednesday June 05, 2002 at 11:54 PM
studio@radiocentraal.be http://www.radiocentraal.be

Radio Centraal besteedt op 8 juni uitgebreid aandacht aan de toestand in Palestina. Onze correspondent in Jeruzalem covert de verboden betoging daar, andere correspondenten volgen de verboden betoging in Antwerpen. Verder een verslag van de start van de boycotcampagne, flitsen over acties in Frankrijk en commentaren en interviews vanuit de studio.

verboden palestina b...
palestinauitzending.jpg, image/jpeg, 413x585

In onze redactie-uitzending van zaterdag 8 juni zullen we uitgebreid focussen op de toestand in Palestina. Met commentaren en interviews, verslaggeving van de start van de Boycotactie van Israëlische producten, rechtstreekse verslaggeving vanop de verboden betoging van het Antwerps Forum voor een Rechtvaardige Vrede in Palestina en rechtstreekse bijdragen van onze correspondent in Jeruzalem vanop de verboden betoging die daar op hetzelfde moment plaatsvindt.

over Radio Centraal:

Al meer dan tweeëntwintig jaar is Radio Centraal de belangrijkste tegenstem in Antwerpen. Volledig in eigen beheer, wars van alle commerciële belangen, los van elke betutteling. Iedere week maken de meer dan tweehonderd medewerkers op hun eigen manier radio, spreken hun eigen woorden en draaien hun eigen muziek.
De titel van ‘meest multiculturele radio' verdient Radio Centraal - meer dan welke radio ook - met twee Afrikaanse, twee Zuid-Amerikaanse, een Afghaans, een Albanees, een Arabisch, een Grieks, een Iraans, een Servisch en een Turks programma, gepresenteerd door mensen uit die landen afkomstig, deels in hun eigen taal. Bovendien hecht Centraal bijzonder veel aandacht aan het oorspronkelijke karakter van de uitzendingen en streven we dus niet naar vervlakking, stroomlijning of assimilatie van de programmamakers. Wel integendeel.
De muziekprogrammatie van Centraal is een compromisloze, elkaar opeenvolgende, waanzinnige opeenstapeling die variëert van freejazz over klassiek via funk en reggae langs hiphop met een omweg doorheen de jaren zestig, tussenstops bij de psychedelica en folk, eigen gemaakte electronische noise, gebootlegde blues, cajun en eindigend in de bekende chaos van de experimentele ruimte. Als het karakter en ballen heeft kan op Centraal alles. Centraal is de enige radio waar een vast programma volledig wordt gewijd aan het oeuvre van Bob Dylan, waar Vlaamse experimentele componisten ten gehore worden gebracht, waar systematisch geluidshinder wordt veroorzaakt, waar eenvoudig gesteld programmamakers hun zin doen.
Op informatief vlak heeft Centraal haar bestaansreden te danken aan uitzendingen als Survivor News waar wekelijks slag wordt geleverd met de administratie, Huren is voor de Buren met een stand van zaken uit de kraakwereld, Pulp Fiction over film en literatuur, Vhoorspel dat aandacht besteed aan niet voor de hand liggende poëzie, literatuur en tentoonstellingen, Webgang waar de ontwikkelingen op het internet worden gevolgd, Ratatouille waar kinderen slimme antwoorden geven op domme vragen, Oikos dat de recente ontdekkingen uit de wereld van de wetenschap en specifiek de biologie behandelt, Pink Wave waar homo's hun ding doen, het Radio en TV Salon dat al twintig jaar commentaar brengt op de actualiteit, Pellignillot en Ampersand waar evoluties in vormgeving, grafiek en typografie worden belicht, en het redactieprogramma 5 na 12 dat wekelijks een mix van reportages, interviews, telefonische interventies en uitzendingen van op locatie verzorgt over de toestand in Antwerpen en de rest van de wereld.


HERSENS EN RITME
(en een paar stevige ballen)

radio centraal • ernest van dijckkaai 21 • 2000 antwerpen • 03-232 30 30 • 03-232 91 92
http://www.radiocentraal.bestudio@radiocentraal.be