arch/ive/ief (2000 - 2005)

31 Augustus: actiedag tegen een commerciële VN
by A SEED Thursday May 09, 2002 at 05:03 PM

31 Augustus 2002: Actiedag tegen een commerciële VN

Van 26 augustus tot en met 6 september vindt in Zuid Afrika de World Summit plaats. Bij deze door de Verenigde Naties georganiseerde top staat duurzame ontwikkeling op de agenda. Net als bij de vorige vergelijkebare top in Rio de Janeiro tien jaar geleden, zal worden gepraat over het milieu en armoede. Mede doordat wereldwijde vrijhandel en het, op oneindige groei gebaseerde economische systeem nooit ter discussie hebben gestaan, is de situatie er de laatste tien jaar niet op vooruitgegaan. Het onwaarschijnlijk dat de top de keer meer op zal leveren. Dit is deels te wijten aan de groeiende invloed van het bedrijfsleven op het degelijks leven en de internationale politiek.

Als protest tegen een commerciële VN is er een wereldwijde actiedag georganiseerd op 31 augustus, één dag voor de Business Day in Johannesburg. Het moet duidelijk worden dat onze definitie van duurzame ontwikkeling niet hetzelfde is als die van hen. Onze toekomst is niet hun toekomst.
Doe mee en organiseer een locale actie op 31 augustus!

Practische voorbereidingsbijeenkomst
Om locale acties tijdens de World Summit voor te bereiden organiseert A SEED een activisten-week in Nederland van 10 tot en met 16 juni. Met als thema 'actief en creatief' komen er activisten uit diverse Europese landen in Nederland bijeen om aan de practische voorbereidingen voor 'A31' te werken. Naast inhoudelijke discussies staan er ook workshops over dingen als straattheater, posters maken, grafitti guerilla, subvertising (de boodschap van reclames omdraaien), media en actie-samba op het programma.

Voor meer (achtergrond-)informatie, tips of om je op te geven, email uncorp@aseed.antenna.nl of bekijk http://www.aseed.net.