arch/ive/ief (2000 - 2005)

Merhaba: allochtone holebi's
by yvan Monday April 22, 2002 at 09:56 AM
yvan.brys@advalvas.be

Er is een nieuwe groep voor allochtone holebi's. Geen eenvoudige opdracht. Merhaba wil hulp bieden maar ook samenwerken met andere organisaties.

Wat is Merhaba?

Letterlijk betekent Merhaba "Welkom". Merhaba, is een plaats waar iedereen zich welkom en aanvaard voelt, waar iedereen en dit ongeacht nationaliteit, etnische achtergrond, geaardheid, geslacht, godsdienst of politieke overtuiging, ... werkelijk thuis is.

Waarom is een groep gericht op holebi's van allochtone afkomst nodig? Gaan ze zich dan niet nog meer afsluiten?

Nee, dat is absoluut niet de bedoeling van onze vzw. Maar er is duidelijk nood aan informatie, ontspanning, activiteiten, … die ook rekening houden met onze accenten, waar het gewicht van tradities en/of godsdienst nog zeer zwaar doorweegt. Om te vermijden dat we teveel zouden "ghetto-iseren" zullen we zoveel mogelijk proberen samen te werken met andere holebi-organisaties, instellingen, ... en dit zonder onze identiteit te verliezen.

Wat doet Merhaba?

De bedoeling van onze vereniging is meervoudig:

1. Informatie bundelen om deze te kunnen bezorgen aan iedereen die er naar vraagt; m.a.w. alle personen die er behoefte aan hebben, alsook groeperingen die er nood aan zouden hebben. Dit niet alleen over de "gewone" onderwerpen (coming out, twijfel, veilig vrijen, samenwonen,…);maar ook over onderwerpen die eigen zijn aan onze vzw (homoseksualiteit en islam, het gewicht van de tradities, ...).

2. Activiteiten organiseren (filmavonden, uitstapjes, fuiven, ...) die het uitwisselen van ervaringen vergemakkelijkt tussen "gevoelsgenoten" die vaak met dezelfde problemen worstelen, en misschien al een oplossing hebben gevonden.

3. Zoveel mogelijk samen te werken met allerhande instanties en "broeder"-verenigingen: andere holebi-verenigingen (al dan niet allochtone), koepelorganisaties, Yoesuf-stichting, …

4. Zorgen voor opvang, doorverwijzing en bijstand voor wie daar behoefte aan heeft.

Dit alles zal natuurlijk veel tijd vragen, veel werk, … en we hopen dat we ook een beetje kunnen rekenen op jullie steun, tips, goede raad, … Jullie inbreng is onze grootste steun: dus laat ons weten wat je goed of slecht vindt. Wil je meer doen, heb je vragen , suggesties, ... alle hulp is welkom: mail ons! Dank bij voorbaat.

merhaba_holebi@hotmail.com