arch/ive/ief (2000 - 2005)

Antwerpen: 5 activisten opgepakt wegens bezit politiek materiaal
by geert cool Sunday April 21, 2002 at 04:22 PM

In Antwerpen is het verbod om te betogen blijkbaar uitgebreid tot een algemeen verbod op het bezit van politiek materiaal!

Normaal vond op dit ogenblik een betoging plaats in Antwerpen tegen de interventie van Sharon in Palestina. Na de problemen bij de vorige betoging besliste burgemeester Detiège om deze betoging te verbieden. Ze werd daarin gevolgd door de rechtbank. Er werd ook meteen een samenscholingsverbod ingesteld.

Op de Grote Markt in Antwerpen staat op dit ogenblik een stevige politiemacht om een eventuele betoging onmiddellijk te kunnen stoppen. Enkele activisten die een kijkje kwamen nemen werden onmiddellijk gearresteerd. Vijf leden van LSP-Antwerpen werden opgepakt omdat ze in hun rugzak politiek materiaal op zak hadden! Blijkbaar mag je vandaag in Antwerpen niet meer over de markt lopen met politiek materiaal in je rugzak!

Dit politie-optreden is schandalig. De overheid beweert dat ze de oorlog in het Midden-Oosten niet naar hier wil laten komen, maar begint intussen zelf de methoden van politieke censuur toe te passen.