arch/ive/ief (2000 - 2005)

oproep actie aan ambassade van Indonesië
by KWIA, Steungroep Inheemse Volken Monday March 25, 2002 at 09:13 AM

Dinsdag 26 maart zullen op verschillende plaatsen in de wereld (London, Den Haag, Genève, Brussel) steunmanifestaties voor de zaak van West Papua plaats vinden. KWIA (Steungroep voor Inheemse Volken) doet een manifestatie voor de ambassade van Indonesië (Tervurenlaan 294, 1150 Brussel) op dinsdag 26 maart van 12 tot 14 uur.

In 1969 werd West Papua (het vroegere Nederlands Nieuw Guinea) op een frauduleuze wijze ingelijfd door Indonesië ten gevolge van de zgn. Act of Free Choice, waarbij 1025 geschoolde Papua s zich in een referendum dienden uit te spreken over de toekomst van West Papua.

Deze Act of Free Choice vond officiëel plaats onder toezicht van de Verenigde Naties, nadat West Papua van 1962 tot 1969 door de VN als mandaatgebied was overgedragen aan Indonesië.

Het volk van West Papua heeft deze annexatie en bezetting nooit aanvaard en is blijven streven naar zelfbeschikking tot op de dag van vandaag.

Ondertussen hebben verantwoordelijken van de Verenigde Naties toegegeven dat de Act of Free Choice van 1969 niet correct verlopen is en een loopje nam met de rechten van de bevolking van West Papua. Op 26 maart zal in New York een verzoek worden overhandigd aan de Verenigde Naties om een officiëel onderzoek te voeren naar de verantwoordelijkheid van de VN in deze kwestie en haar falen in het begeleiden van het volk van West Papua op zijn weg naar onafhankelijkheid. Het uiteindelijke doel is het herinschrijven van West Papua op de lijst van de te dekoloniseren landen. Terzelfdertijd zullen op verschillende plaatsen in de wereld (London, Den Haag, Genève, Brussel) steunmanifestaties voor de zaak van West Papua plaats vinden. In Brussel willen wij aan de Indonesische ambassade onze steun voor het zelfbeschikkingsrecht van het volk van West Papua kenbaar maken.

KWIA (Steungroep voor Inheemse Volken) doet een manifestatie voor de ambassade van Indonesië (Tervurenlaan 294, 1150 Brussel) op dinsdag 26 maart van 12 tot 14 uur. Wij zoeken nog mensen die hieraan mee willen doen.

Gelieve ons zo snel mogelijk te contacteren als je gaat, want het is belangrijk dat er genoeg deelnemers zijn.
Contacteer: Simon Van Bellingen, 02/466.46.53 of simonvanbellingen@yahoo.com.