arch/ive/ief (2000 - 2005)

Oproep tot steun aan het Gemeenschappelijk Vakbondsfront!
by Attac Thursday March 21, 2002 at 03:36 AM
vlaanderen@attac.org

Attac ondersteunt de acties tegen "gecontroleerde concurrentie" in het openbaar vervoer !

Deze week worden er door het Gemeenschappelijk Vakbondsfront van het streekvervoer, acties gevoerd tegen de voorstellen van de Europese Commissie voor de invoering van "gecontroleerde concurrentie" in het openbaar vervoer per spoor,tram en bus in de Europese Unie.

"ATTAC steunt het gemeenschappelijk vakbonsfront van het streekvervoer in Belgiƫ bij hun onderhoud met vervoersminister Durant op 22 maart e.k., tegen de voorstellen van de Europese Commissie om te komen tot invoering van "gecontroleerde concurrentie" in het openbaar vervoer per spoor,tram en bus in de EU.

ATTAC roept reizigers, consumentenverenigingen, en belangengroepen voor het openbaar vervoer op de chauffeurs op 22 maart een hart onder de riem te steken. Nep vervoerbewijzen die aan de chauffeurs kunnen gegeven worden zijn te verkrijgen op onderstaande adressen.
(Zie <http://www.attac.org/belgie/hvdn020319/hvdn020319-5.html>).

ATTAC volgt met aandacht het referendum dat tijdens de komende parlementsverkiezingen zal georganiseerd worden over de voorstellen tot privatisering van de Amsterdamse tram en busmaatschappij. Dank zij de gezamelijk inspanning van het personeel van het Amsterdams Gemeentelijk Vervoer Bedrijf en duizenden reizigers werden de nodige handtekeningen opgehaald om over te gaan tot een volksraadpleging die de omvorming van het openbaar bedrijf tot een NV moet tegenhouden.
In het licht van de politieke actualiteit ziet ATTAC deze burgeractie van gebruikers en werknemers als een concrete dam tegen de opkomst van populistisch recht.

ATTAC heeft van de strijd tegen de privatisering een speerpunt in haar werking gemaakt en ondersteunt alle concrete politieke, syndicale en burgeracties voor kwalitatieve, openbare dienstverlening in handen van de overheid en democratisch beheerd met volwaardige tewerkstelling en goede sociale statuten.