arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verslag Palestina-meeting Madeleinezaal Brussel 27/2
by Jolipal Saturday March 02, 2002 at 07:13 PM
jolipal@hotmail.com

Meeting en avondbetoging in Brussel voor Palestina, 27/02 -Vertaling van een artikeltje gepost op france.indymedia.org. Gezien er geen enkele verslaggeving in de media in België gebeurd is (op de RTBF en een foto in de Standaard na) moeten we langs france.indymedia het verloop van de meeting vernemen.

"5000 MANIFESTANTS uit gans europa

Vrouwen in het zwart van Milaan , syndicalisten uit Vlaanderen en Wallonië, landbouwers uit het zuid-oosten, kineren van de europese banlieus, allen samen opdat europa haar boekhouding stopt, zoveel miljoenen, zoveel doden.

Talrijke delegaties werden ontvangen door de europese instanties. allen hebben zij gevraagd om
- de troepen terug te trekken uit de bezette gebieden
- een internationale beschermingsmacht te vormen voor het Palestijnse volk
- de samenwerkingsakkoorden tussen Israël en europa op te schorten.

Na de zeer aansprekende betoging en de toespraken kwam men terug samen voor de slotmeeting, terwijl een 1.500 nog vertrokken voor een manifestatie door Brussel.

Op de meeting, bracht de vertegenwoordiger van Yasser Arafat de zaal in vervoering. Anderen wezen erop dat in Israël de Vredesbeweging aan een wedergeboorte toe was en dat de reserveofficieren dienst weigerden in de bezette gebieden en dat aangetoond werd dat enkel de weg van een rechtaardige en duurzame vrede mogelijke en onafwendbaar was."

Dan volgt nog een fotoverslag van 37 fotos met een aantal van de meeting.

Voor de foto's en het verslag in het Frans: zie webadress