arch/ive/ief (2000 - 2005)

Urgent: politieke gevangene Ali Khalid Abdullah overgeplaatst
by anarchist black cross - gent Sunday February 17, 2002 at 09:44 PM
abc_gent@yahoo.com PB 40, 9000 Gent 2, België

De Afro-Amerikaanse anarchistische gevangene Ali Khalid Abdullah werd zopas overgeplaatst naar een andere gevangenis. Een verontrustend bericht omdat dit gebeurt precies enkele dagen na zijn verschijnning voor de paroolcommissie en in een context van groeiende repressie binnen en buiten de gevangenissen in de V.S. Hieronder de vertaling van een persbericht van Ali's steuncampagne.

DRINGEND!
Donderdag 14 februari 2002

International Campaign to Free Ali Khalid Abdullah
c/o Pushing Forward
2716 SE 21st Street
Portland, OR 97202, USA
freeali@disinfo.net
(503) 232-5817 (ask for Todd)
http://www.angelfire.com/dc/freeali

Politieke Gevangene Ali Khalid Abdullah overgeplaatst na celdoorzoeking,
vijf dagen na 6de paroolhoorzitting.


De Internationale Campagne voor de Vrijheid van Ali Khalid Abdullah kreeg op dinsdagavond (12 Februari) van Ali bericht dat hij zou overgeplaatst worden van de Thumb Correctional Facility in Lapeer, Michigan (waar hij gedurende de laatste jaren van zijn 12 jaren gevangenschap werd vastgehouden) naar een nog onbekende bestemming. Hij vertelde ons dat hij de volgende dagen niet in staat zal zijn iemand van ons te contacteren tot de overplaatsing is gebeurd en zijn geld (het beetje dat hij heeft) hem heeft bereikt.

Deze middag vertelde een medewerker van de Michigan Department of Corrections aan een lid van de Campagne dat Ali overgeplaatst is naar de Kinross Correctional Facility, 16770 South Watertower Drive, Kincheloe, MI, 49788, (906) 495-2282. Dit is een staatsgevangenis. Wij hebben hiervan echter nog geen absolute verificatie gekregen van Ali zelf. Tot nader bericht vragen wij toch aan allen om onze oproep om het Michigan Department of Corrections te telefoneren en te faxen te staken.

Ali's overplaatsing is ongewoon verontrustend omdat hij dinsdagavond een waarschuwing had gekregen na een hele dag van vreemde interventies van de gevangenisautoriteiten van de Thumb Correctional Facility. De eerste gebeurde in de morgen toen vanuit de gevangenispostkamer de vraag rees of Ali een vlugschrift uit Puerto Rico met slogans als "Smash Sexism!" zou mogen ontvangen. Er werd uiteindelijk beslist dat dit kon. Kort daarop (ruwweg, 11:15AM) werd hij onderworpen aan een ongebruikelijke (en niet-verklaarde) celdoorzoeking, waarbij vele van zijn brieven, literatuur en foto's in beslag werden genomen. Later die avond werd hij naar het Controle Centrum geroepen en werd hem "een nota voor een administratieve hoorzitting" overhandigd. De nota vermelde dat er materiaal werd geconfisceerd en stelde dan dat Ali "een vemoedelijk gevaar voor de veiligheid" was, [aanwijzingen zijnde] literatuur en foto's die op mogelijke terroristische activiteit kunnen wijzen, [en] opstand tegen instituties en de overheid [en] georganiseerd vanuit verschillende landen." Tijdens zo'n administratieve hoorzitting wordt een gevangene geëvalueerd, en als hij/zij beschouwd wordt als een gevaar voor de veiligheid, dan wordt hij/zij geclassifieerd naar een hoger gevangenisniveau en daarnaar overgeplaatst. In vele gevallen worden gevangenen getransfereerd naar federale gevangenissen.


Nog geen uur later, om ongeveer 6 uur die dinsdagavond, werd Ali gezegd dat hij moest inpakken en zich klaarmaken voor overplaatsing. Deze gebeurtenissen zijn zeer verontrustend en verdacht om verschillende redenen. Vooreerst gebeurden zij amper vijf dagen na Ali's 6de paroolhoorzitting op 7 Februari. In a brief die we ontvingen op 10 februari, drukte Ali nog zijn optimisme uit, en zei dat het de eerste paroolhoorzitting was waar hij met een ietwat positief gevoel wegging. Het is ook vreemd omdat Ali een goed dossier heeft op de Thumb Correctional Facility, en tot voor deze incidenten geen reden had om te geloven dat hij iets had gedaan om de autoriteiten daar te verontrusten.

Deze incidenten vonden natuurlijk ook plaats in de context van de huidige "Oorlog tegen Terrorisme" van de V.S. regering, die bovenop het onnoemelijk lijden en dood die over de volkeren in Afghanistan wordt gebracht, ook wordt gebruikt als een voorwendsel voor een aanval op de burgerlijke vrijheden en politieke dissidentie in de V.S.

Dit is een situatie die snel kan evolueren. Wij zullen zo gauw als mogelijk meer nieuws brengen. Twijfel niet ons te contacteren voor meer informatie. Het is heel waarschijnlijk dat we één of andere vorm van vertegenwoordiging via een advocaat zullen nodig hebben, ofwel om de reclassificatie ofwel om een paroolweigering aan te vechten. Hiervoor vragen wij donaties zodat we voor Ali een degelijke verdediging kunnen vinden, dus als je kan, zend een geldelijke bijdrage naar het contactadres hierboven, maar cheques of postorders op naam van Todd Fifield. Alle donaties met de vermelding "Ali defense fund" zullen opzij gehouden worden tot zij nodig zijn, en als het moest blijken dat we geen advocaat nodig hebben, kunnen degenen die dit wensen hun geld teruggestort krijgen. Dank aan allen voor hun steun.

In Solidariteit,

Internationale Campagne voor de Vrijheid van Ali Khalid Abdullah