arch/ive/ief (2000 - 2005)

Triumph onder consumentendruk weg uit Birma
by De Koninck Frieda Monday January 28, 2002 at 05:34 PM
frieda.dekoninck@wsm.be 02/ 246 36 81

Vanmorgen om 11u - een half uur eerder werd de Zwitserse Schone Kleren Campagne hiervan op de hoogte gebracht - verspreidde Triumph International een persverklaring dat ze hun fabriek bij Rangoon in Birma sluiten.

Triumph onder consum...
triumph_delegatie.jpg, image/jpeg, 1484x928

Voor de Schone Kleren Campagne is de verklaring dat Triumph zich terugtrekt uit Birma goed nieuws na de acties in verschillende landen.
De Schone Kleren Campagne dringt er echter bij Triumph nog op aan dat ze een gedragscode aannemen volgens het model van de Schone Kleren gedragscode.

Kort geleden, op vrijdagmiddag 11 januari ontrolden zo'n 50 actievoerders 1.5 km bh's in de tuin van het hoofdkwartier van Triumph in België. Met Oxfam Wereldwinkels op kop, overhandigden vertegenwoordigers van De Schone Kleren Campagne en Campagne Vêtements Propres, en van de internationale vakbondskoepel IVVV aan directeur Van Baarle een bustehouder in prikkeldraad, het symbool van de campagne om Triumph te overtuigen zich terug te trekken uit Birma. De heer Van Baarle kon enkel beloven dat hij onze bezorgdheden zou overmaken aan de eigenaars van het bedrijf in Zwitserland. Hij kon ons niet informeren over de stappen die Triumph verder plant in dit dossier.
.